NEREŠENO SA POBEDOM!09.19.2011.08:22

Na početku ovog teksta Fudbalski klub "Mačva" upućuje sve pohvale ekipi i rukovodstvu Fk "Pobeda" iz Beloševca. Pre svega zahvaljujemo se na veličanstvenom dočeku i tretmanu pre, za vreme i nakon utakmice. Napominjemo da je ova utakmica odigrana u izvanrednom sportskom ambijentu a sama igra na terenu obilovala je lepim akcijama i šansama za gol. Bila je to „tvrda“ utakmica sa otvorenom igrom, jer su obe ekipe, koje se nalaze u vrhu tabele, želele pobedu. Golmani Žarko Trifunović u domaćoj i Nemanja Radukić u ekipi Mačve najzaslužniji su što su mreže mirovale.
U prvom poluvremenu najpovoljniju priliku za Mačvu imao je Nenad Gavrić ali je jedan od igrača Pobede uspeo da skrene putanju lopte i onemogući Gavriću da postigne gol. Domaći fudbaleri su u utakmicu ušli sa dozom respekta prema fudbalerima u crveno-crnoj opremi ali kako je vreme odmicalo bili su sve opasniji po gol Radukića.
U finišu prvog poluvremena, golman domaće ekipe, koji i posle pet odigranih utakmica nije primio gol, istrčavanjem na liniju 16 metara spasao je povratnu loptu Lepovića, koju je stigao Kovačević i pokušao da ga savlada. Na drugoj strani, igrač domaćih Bubanja je prošao po desnoj strani i skoro sa korner linije uputio udarac prema golu koji je završio u rukama Radukića.

U drugom poluvremenu počeo je pritisak na gol Mačve.
Posle dva šuta na gol Radukića, prvu ozbiljniju priliku Mačva je imala 68. minutu kada je Filip Pejović sa dva-tri metra glavom loptu poslao u spoljni deo mreže. Igrač domaćih Opančina je u poslednjem trenutku izbio loptu u korner ispred jednog od najopasnijih u redovima šabačkog srpskoligaša Nenada Gavrića na svega pet metara od gola Trifunovića. Bilo je to u 75. minutu
U finišu utakmice obe ekipe su propustile idealne prilike da dođu do pobede. U 85. minutu dobra akcija domaćih i u trenutku se napadač Pobede Rakić našao oči u oči sa fenomenalnim Radukićem koji je sprečio pokušaj lob udarca a samim tim i sačuvao svoju mrežu.
Mačva je ovo mogla da kazni u poslednjem minutu utakmice, ali se ponovo istakao golman Pobede Beloševac Žarko Trifunović, koji je na pet metara uzeo loptu Gavriću. Gavrić je u sudijskoj nadoknadi vremena sa ivice peterca glavom loptu poslao u gol, ali je Trifunović odlično intervenisao i izbacio je u korner. Na kraju treba istaći da je suđenje na ovoj utakmici bilo na Superligaškom nivou, veoma kvalitetno i za primer.

POBEDA BELOŠEVAC – MAČVA (ŠABAC) 0:0

BELOŠEVAC – Igralište: Kraj pruge. Gledalaca: 500. Sudija: Bojan Burojević (Čačak). Pomoćnici: Tomislav Đurović ( Užice), Dučan Jakovljević (Čačak). Žuti kartoni: Lukić, Vlada Bubanja (Pobeda Beloševac), Ristivojević, Milutinović, Gavrić (Mačva).

POBEDA BELOŠEVAC: Trifunović, Kilibarda (Ristić), Vita Bubanja, Lukić ( Sovrlić), Vlada Bubanja, Opančina, Lepović, Milosavljević, Varjačić (Stojanović), Rakić, Marković.

MAČVA (Š): Radujkić, Pejović, Ristivojević, Zarić (Živanović), A.Radovanović (I. Radovanović), Đukanović, Milutinović Samurović, Kovačević (Vuković), Gavrić, Tarabić.

VestiTurniri
Mačvina škola fudbala