Bod koji garantuje vrh!11.10.2013.19:29

13. kolo Srpske lige Zapad 10.11.2013. godine
Bumbarevo Brdo
Fk Partizan - Fk Mačva 0:0


Fk Mačva: Stepandić, Pejović, Ristivojević, Spasenović, Đukanović, Jovanović (Lazić), Vidić (Ivan Radovanović), Milutinović, Ilić (Goran Matić), Milinković, Zoran Matić

Utakmica koja će se ubrzo zaboraviti ako se posmatra sa stanovišta posmatrača (gledaoca) ali veoma važan momenat u čitavoj jesenjoj polusezoni za Crveno-crne.
Teren koji je bio isti i za jednu i za drugu ekipu zaista nije adekvatna podloga za kvalitetnu fudbalsku predstavu tako da prisutni nisu mogli uživati u tečnoj pas igri koju su fudbaleri Mačve postavili kao temelj u ovoj sezoni. Najpre su zapretili domaći igrači ali su i u prvoj i u drugoj šansi ispred sebe imali danas sjajnog Miloša Stepandića koji je potvrdio izuzetnu formu. Mačvini fudbaleri su tokom prvog poluvremena stvorili nekoliko izglednih prilika ali su Milinković, Zoran Matić i Jovanović bili neprecizni. Utisak je da su prvih 45. minuta crveno-crni igrali sa možda suvišnom dozom respekta prema domaćem Partizanu. Drugo poluvreme u timu Mačve su započeli Zvezdan Lazić i Ivan Radovanović umesto Vidića i Jovanovića. Svakim potezom Mačvini fudbaleri su iskazivali želju i odlučnost da se u Šabac vrate sa čitavim plenom ali danas lopta jednostavno nije slušala. Ilić, Matić, Milinković, potom i Goran Matić koji je zamenio Ilića, nisu uspeli u nameri da materijalizuju terensku inicijativu. Na kraju je danas vrlo dobri sudija Strahinić Nikola iz Kraljeva pokazao na centar i time označio podelu bodova na terenu u Bumbarevom Brdu. Na današnjoj utakmici u dobroj formi prednjačili su kapiten Đukanović, Spasenović i već pomenuti Stepandić.
Shodno ambicijama Mačva zadržava prvo mesto na tabeli a u sledećem pretposlednjem kolu dočekuje ekipu fudbalskog kluba Bane iz Raške. Prijatelji i navijači Provincijskog Urugvaja svojim dolaskom mogu da pomognu kapitenu Đukanoviću i drugovima u osvajanju nova, možda i šampionska tri boda.

14. kolo Srpske lige Zapad
17.11.2013. godine
Šabac
Fk Mačva - Fk Bane (Raška)
Početak u 13h

VestiTurniri
Mačvina škola fudbala