PREDSEDNIK DRAGORAD TOMIĆ (FK MAČVA)10.22.2011.12:35

PREDSEDNIK DRAGORAD TOMIĆ (FK MAČVA) OBJAŠNJAVA KLUPSKU FILOZOFIJU Taktika sportske etike


Dragorad Tomić preuzeo je rukovođenje Mačvom u delikatnom trenutku.
Danas je to gradski klub, s idejom javno-privatnog partnerstva.
– Kad Zakon o sportu bude dozvolio relizovaćemo ovu stavku. Upravni odbor postavio je klupsku politiku na četiri stuba. Prvi je zaokruživanje infrastukture, drugi klupska škola, treći finansije, a četvrti sportska etika – naglasio je Tomić.
Diplomirani ekonomista osetio je potrebu da pojasni:
– Plan rekonstrukcije stadiona podrazumeva saniranje istočne i zapadne tribine i restauraciju klupske zgrade. Škola je do sada radila na principu masovnosti,
sad je vreme da akcenat stavimo na kvalitet. Naš klub jedini poštuje finansijske propise, nemamo dugovanja, crnih fondova... Čak i službena lica isplaćujemo
preko računa. Tomić posebno obrazlaže pojam
„sportske etike”: – Poštujemo sva pravila i istrajaćemo na tom, časnom putu. Kad smo pre dve godine tu stavku definisali kao prioritet, mnogi su nam se smejali i tvrdili da nemamo šanse. Posebna priča je škola.
– U prvom timu trenutno imamo 25 igrača. Od toga je 21 iz Šapca i okoline, a čak njih 18 je prošlo školu Mačve. Ponosim se podatkom da je 12 kandidata za prvi tim mlađe od 20 godina. Mačva se finansira, najvećim delom, iz sredstava gradskog budžeta.
– Više od polovine novca dobijamo od Grada Šapca. Ostali deo pokrivaju sponzori. Zatvorili smo konstrukciju, javno preduzeće zaduženo je za održavanje stadiona. Napravili smo korak napred, imamo 70 pretplatnih ulaznica, ranije je bilo je dvadesetak – u kratkim crtama predstavio je profil Mačve predsednik Dragorad To mić.

STADION

Srđan Prstojević, saradnik „Žurnala” iz Šapca, izneo
je interesantan podatak:
– Stadion Mačve je klupski legat. Klub ga je poklonio gradu na korišćenje. To je jedinstven primer u Srbiji.

("Sportski Žurnal" 21.10.2011. godine)

VestiTurniri
Mačvina škola fudbala