Pobeda FK "Mačva" na startu prvenstva PLS08.13.2016.21:09

Utakmica 1. kola Prve lige Srbije između domaće ekipe Mačve I FK “Sloboda” iz Užica, završena je rezultatom 2:1 (1:0) Golove za Mačvu u 30. I 53. minutu utakmice, postigao je Bojan Matić, dok je za ekipu “Slobode” mrežu zatresao Aleksa Vidić u 84. minutu. Na konferenciji za novinare treneri obe ekipe očekuju još bolju igru u nastavku prvenstva.

Trener FK “Sloboda” iz Užica Predrag Ristanović čestitao je Mačvi na kako ističe zasluženoj pobedi, a što se tiče ekipe “Slobode” navodi da su došli u nadi da mogu napraviti povoljan rezultat. “Od 29. minuta kada nam je povređen štoper, poremećena nam je cela koncepcija I posle toga smo mi delovali možda I smušeno I pogubljeno na terenu, pa smo I kažnjeni tim prvim golom. Nismo uspeli da se vratimo i posle dobrog prodora Milosavljevića I Matića, Mačva je faktički tad dobila utakmicu. Kada smo postigli gol, mi smo stihijskim napadima pokušali da dođemo do nekog boda, ali nismo uspeli. Mislim da je cela utakmica bila dosta tvrda, 1. kolo je uvek takvo, mi smo tek u procesu stvaranja ekipe I nadam se da ćemo u narednom periodu dosta bolje igrati I u bodovnom smislu, a I na terenu”, kaže Ristanović.

Šef stručnog štaba FK “Mačva” Predrag Rogan ističe da je ovo bila zahtevna utakmica na fizičkom planu, obzirom na konstituciju I snagu ekipe Slobode. “Igrači su nagrađeni za sve što su do sada uradili u pripremnom periodu I za svoj trud na ovoj utakmici. Takođe sam ranije rekao da neverujem da ćemo imati problem sa realizacijom I dali smo dva gola. Možda je taj gol stigao u neko nevreme, ali ova ekipa poseduje iskustvo, znanje I mudrost, tako da smo izneli ovu utakmicu na pravi način. Nagrađeni smo za celokupan trud svih ljudi u klubu I nadamo se da će u narednim kolima sve više Šapčana dolaziti na utakmice I da smo animirali fudbalsku publiku I da će Mačva imati šta da pokaže u nastavku prvenstva”, navodi Rogan.
U 2. kolu, Mačva gostuje ekipi FK "Zemun".

Vesti



Turniri
Mačvina škola fudbala