Peta trojka za Šapčane!!!09.10.2016.22:27

U petom kolu Prve lige Srbije, fudbaleri Mačve su osvojili petu uzastopnu pobedu. Ekipu FK “Kolubara” iz Lazarevca, na stadionu u Šapcu, pred blizu 2.000 gledalaca savladali su rezultatom 1:0. Gol iz jedanaesterca u 81. munutu utakmice postigao je Mladen Lazarević. Utakmicu je obeležio veliki broj žutih kartona čak 9, a u 66. minutu crveni karton dobio je igrač Mačve, Ivan Obrovac. Par minuta kasnije najstroža kazna usledila je I za Nikolu Ilića iz ekipe Kolubare. Utakmicu je sudio Aleksandar Živković iz Niša.
Na konferenciji za novinare, trener FK “Kolubara” iz Lazarevca, Dejan Nikolić izrazio je zadovoljstvo što je ponovo u Šapcu, jer je imao čast da pre nekoliko godina void ovaj klub, zbog čega uvek voli da dođe na stadion “Mačve” I u Šabac.
“Danas sam ovde kao trener protivničke ekipe FK “Kolubara” I danas smo se borili za bodove. Utakmica je bila sa mnogo duela I prerasla je u utakmicu sa mnogo kartona, preoštra I pregruba, ali po meni sudija je to sam napravio svojim odlukama. Ovo je po mom mišljenju bila jedna korektna utakmica što se tiče ponašanja I jedne I druge ekipe. Mačva je verovatno zasluženo pobedila, bez obzira na sudijsku odluku oko jedanaesterca, ne bih da iznosim svoje mišljenje dok ne pogledam snimak, ali mi smo danas u fazi napada igrali kako smo se dogovorili. Ja sam gledao dve poslednje Mačvine utakmice I smatram da je zasluženo na prvom mestu I da sigurno ima najbolju ekipu u ovoj ligi, izvanredno vođenu sa Roganom. Mi imamo očigledno neki problem da konačno zabeležimo prvu pobedu, prethodna dva kola smo trebali da pobedimo, ali nismo uspeli, a danas ne kažem da smo trebali da pobedimo, ali nismo trebali ni da izgubimo, eto penal je odlučio I ja ovom prilikom čestitam ekipi Mačve na zaluženoj pobedi I želim sve najbolje u narednoj utakmici”, istakao je na konferenciji za novinare trener FK “Kolubara” Dejan Nikolić.
Šef stručnog štaba FK “Mačva” Predrag Rogan istakao je da na njegovom mestu na konferenciji treba da sede svi momci koji su danas izneli ovu utakmicu, jer su pokazali da su heroji.
“Ne bih ulazio u neku analizu ni suđenja ni utakmice ni da budem neki fudbalski demagog ovo je njihova pobeda I neka uživaju u ovome što oni rade. Svaka im čast I hvala još jednom šabačkoj publici I nadamo se da smo ih maksimalno isprovocirali da u narednim utakmicama imamo sve puniji stadion. Idemo dalje, okrećemo se narednim utakmicama, ovo je pobeda momaka I oni bi trebali da govore na ovoj konferenciji”, istakao je Rogan.
U narednom 6. kolu, Šapčani gostuju ekipi FK “Ođaci”.

VestiTurniri
Mačvina škola fudbala