Mačvina deseta fudbalska trojka!10.31.2016.15:56

Sa sada već šest bodova razlike od drugoplasirane ekipe, šabačka Mačva je utakmicom 12. kola Prve lige Srbije u Jagodini, učvrstila lidersku poziciju na tabeli. Pogotkom Bojana Matića u 19. minutu, a zatim I Predraga Jeremića u 75. minutu utakmice, Šapčani su savladali ekipu Jagodine sa 0:2 (0:1) i potpuno zasluženo došli do nove, desete po redu fudbalske trojke!
U prvom poluvremenu, nakon lepe akcije Milosavljevića i Stančetića, gol glavom u 19. minutu postiže Matić. Domaćini su imali šansu ubrzo preko Lazovića, koja je inače bila i jedina šansa na utakmici. Pred kraj prvog poluvremena, Mačva ponovo stvara šansu preko Matića posle prekida Milosavljevića, međutim na poluvreme se odlazi sa rezultatom 0:1. U drugom poluvremenu Provincijski Urugvaj ima potpunu kontrolu i dominaciju. Prečka Jeremića, šutevi Matića i Stančetića i evro gol Jeremića u 75. minutu.
Šef Stručnog štaba FK “Mačva“ Predrag Rogan ističe da su u Jagodinu otišli respektujući klub koji je bio osvajač Kupa, igrao u Evropi i bivši superligaš. “Momci su još jednom pokazali i potvrdili svoj potencijal i poziciju na tabeli. Njima idu sve čestitke, a Jagodini hvala na gostoprimstvu, korektnosti i želim im sve najbolje u nastavku prvenstva”, navodi Rogan.
U narednom 13. kolu Prve lige Srbije, Mačva dočekuje ekipu Dinama iz Vranja, koja trenutno zauzima 12. mesto na tabeli sa 13 bodova.

VestiTurniri
Mačvina škola fudbala