Omladinci Mačve savladali ekipu Napretka03.26.2017.20:56

U okviru 21. kola Omladinske lige Srbije, fudbaleri Omladinske selekcije FK „Mačva“ uknjižili su prvu pobedu u prolećnom delu prvenstva. Utakmica u Šapcu sa ekipom FK „Napredak“ iz Kruševca završena je rezultatom 3:2 (1:1). Golove za Mačvu postigli su Vladimir Tomić, Nikola Milutinović i Nenad Bojić.

Trener Omladinske selekcije FK „Mačva“ Slobodan Rusimović kaže da je šteta što pobeda na terenu nije bila ubedljivija jer je bio veliki broj šansi za još bolji rezultat.

“Loše smo otvorili utakmicu, a greška Živkovića u prvom minutu je dovela goste u vođstvo. Do poluvremena smo uspeli da izjednačimo, ali u prvom delu nismo ispoštovali zahteve iz svlačionice. Drugo poluvreme smo odigrali na visokom nivou, što nam je i donelo pobedu. Verovali smo da zaslužujemo i da možemo mnogo više od onog što smo prikazali u prvom poluvremenu. Šteta što pobeda na terenu nije bila udedljivija, jer po šansama je trebala da bude. Mogu reći da su najefikasniji u današnjoj utakmici bili Nikola Milutinović i Vuk Vidaković. Nemamo vremena za slavlje, okrećemo se novoj utakmici“, ističe trener Rusimović.

U narednom, 22. kolu Omladinska selekcija Mačve, koja je zahvaljući današnjoj pobedi trenutno na 12. mestu, gostuje četvrtoplasiranoj ekipi Voždovca u Beogradu.

Inače, Omladinska selekcija Mačve u prošloj sezoni izborila je opstanak u najvišem rangu takmičenja, a zbog smene generacije Stručni štab i igrači imaju težak zadatak. Svaka utakmica je bodovno izuzetno važna, jer je imperativ opstanak u elitnom rangu takmičenja. Omladinci Mačve su zimovali na 10. mestu, a prolećni deo prvenstva imao je loš start, tako da je današnja pobeda motiv celoj ekipi da u nastavku još vrednije trenira i prikaže što kvalitetniju igru kojom će izboriti potrebne bodove.

VestiTurniri
Mačvina škola fudbala