Mačva potvrđuje lidersku poziciju04.01.2017.19:34

Nova radost za fudbalere Mačve I sve Šapčane koji verno navijaju za svoj gradski klub, podržavaju i bodre kada je to najpotrebnije! Utakmica 20. kola sa ekipom FK “Kolubara” u Lazarevcu završena rezultatom 1:2 (1:1), crveno-crnima donela je nova tri boda, pa su stalni lideri Prve lige Srbije još jednom svojim kvalitetom potvrdili prvo mesto na tabeli sa 11 bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu ekipu.

Strelac oba gola za Mačvu bio je Nemanja Lekanić i to u 39. minutu za izjednačenje i u 76. minutu utakmice za vođstvo od 1:2.

U Stručnom štabu crveno-crnih kažu da su dobro otvorili utakmicu šansom Predraga Jeremića preko gola.

„Imali smo dominaciju na startu utakmice, ali gosti prvi put kad su prešli centar, dobrom akcijom dolaze do vođstva u 13. minutu utakmice. Naredni minuti pokazali su da je opredeljenje Kolubare da brani vođstvo, bilo je vidno odugovlačenje i možemo reći da su tokom cele utakmice bili veoma prljavi i bezobrazni domaćini. Mi smo zbili redove, a sjajni Nemanja Lekanić već u 39. minutu postiže pogodak za izjednačenje. Drugo poluvreme beleži neverovatno veliki broj šansi, mučila nas je realizacija, ali od 76. minuta takođe pogotkom Lekanića, preuzimamo vođstvo od 2:1. Opšti utisak je da domaćini nisu bili ozbiljna pretnja za nas u ovoj utakmici“ objašnjavaju u Stručnom štabu FK „Mačva“.

U narednom 21. kolu, Šapčani dočekuju ekipu OFK „Odžaci“. Ovim putem i poziv svim navijačima da u što većem broju dođu na stadion Mačve i podrže igrače u još jednoj brobi za nove bodove i novom koraku ka superligaškom društvu.

VestiTurniri
Mačvina škola fudbala