Mačvi I Odžacima po bod, remi u Šapcu04.08.2017.21:06

Utakmica 21. kola Prve lige Srbije između ekipe FK “Mačva“ i OFK „Odžaka“ završena je bez golova, što je za obe ekipe donelo po bod. Velika borba i želja bila je evidentna kod oba tima, ali danas realizacija šansi nije bila ni na strani domaćih ni gostiju. Ovo je za Šapčane četvrti remi od starta prvenstva, a drugi u prolećnom delu Prve lige Srbije.

Na konferenciji za novinare, predstavnik OFK „Odžaka“ Nemanja Krtolica istakao je da za njih osvojen bod predstavlja veliki značaj.

„Mi se trenutno nalazimo u jednom ciklusu gde nakon ove utakmice dočekujemo Slobodu, a zatim gostujemo Zemunu, tako da igramo sa prve tri ekipe na tabeli. Ja se nadam da će ekipa Mačve izboriti plasman u Super ligu Srbije, a što se tiče ove današnje utakmice, mislim da smo nakon prikazane igre zaslužili ovaj bod. Nismo došli u nameri ni da se branimo, ni da se čuvamo, pokušali smo da osvojimo što više, ali naravno da smo zadovoljni i sa ovim bodom“, rekao je Krtolica.

Šef Stručnog štaba FK „Mačva“ Dragan Aničić kaže da je ključan problem lošeg ritma igre vraćanje nekoliko igrača sa pauze nakon povreda.
„Imali smo problem jer nam pet - šest igrača dolazi sa pauze zbog povreda i normalno je da se to odrazilo na igru, danas nismo imali ritam igre kakav imamo obično. Smatram da je ovo bila rovovska borba, što po meni nije kvalitetan meč, čekali smo neku našu šansu, na kraju smo je i imali kada je Milinković izašao sam na golmana. Ovakve utakmice se rešavaju iz te jedne šanse koju smo imali u tom trenutku, mi to danas nismo iskoristili, ali bar smo zadržali taj oreol nepobedivosti i upisali smo još jedan bod. Ako ne možeš u datom trenutku da pobediš, bitno je da ne izgubiš meč. Naravno da očekujem u narednim utakmicama bolje partije i da nastavimo sa pobedama i obezbedimo što je pre moguće ulazak u Super ligu. Čestitam gostima na zasluženom bodu, oni su danas igrali borbeno i želim im u nastavku prvenstva da obezbede opstanak u ovoj ligi“, naveo je Aničić na konferenciji za novinare.

Aničić je takođe dodao da problem zadaje i činjenica da od starta prolećnog prvenstva Prve lige Srbije, ekipa Mačve nije bila u kompletnom sastavu, što zbog povreda, što zbog kartona, tako da su uvek nedostajala bar tri igrača iz standardnog sastava.

U narednom, 22. kolu Prve lige Srbije, fudbaleri Mačve gostuju ekipi BSK u Borči.

VestiTurniri
Mačvina škola fudbala