Šabac grad pobednika!05.24.2017.09:51

Gradskim trgom u Šapcu večeras je odjekivala pesma šampiona. Zahvaljući istorijskim uspesima, rukometašica Medicinara i fudbalera Mačve, pobednička euforija traje već danima, tako da loši vremenski uslovi nisu sprečili Šapčane da u velikom broju prisusutvuju proslavi „Promocija šampiona“ koju je organizovao u čast ova dva kluba, predsednik Skupštine grada Šapca, Nemanja Pajić.
Brojni građani, mlađe selekcije FK „Mačva“ i ŽRK „Medicinar“ i najvernije navijačke grupe, još jednom su pozdravili šabačke sportiste, a najglasniji bili su najmlađi fudbaleri Mačve, koji su navijačkim pesmama posvećenim „Provincijskom Urugvaju“ upotpunili slavljeničku atmosferu, na Gradskom trgu. Nakon svečane promocije, mladi fudbaleri su iskoristili priliku i za fotografisanje sa prvotimcima Mačve, u kojima sada vide svoje idole, priželjkujući da jednog dana budu na njihovom mestu.

Šabački sportisti su proteklih nekoliko dana bili u žiži svih nacionalnih i lokalnih medija u Srbiji. Titula prvaka države koju su izborile rukometašice Medicinara, prva je od osnivanja kluba, koji postoji 45. godina, dok su fudbaleri Mačve, dve godine pred stogodišnjicu postojanja, obezbedili plasman u Super ligu i vratili se u elitu, priželjkivanu 65 godina.

Kao uvod u večerašnje slavlje, predsednik Skupštine grada, Nemanja Pajić priredio je prijem u Gradskoj kući, za šabačke sportiste.
„Čestitam svim igračima i rukovodstvu kluba, jer su ostvarili istorijski uspeh. Šapčani su ovo čekali dugo i san se ostvario. Grad će nastaviti podršku FK “Mačva”, najpre kroz brojne aktivnosti na rekonstrukciji stadiona, što će omogućiti dalje takmičenje našeg kluba“ poručio je Nemanja Pajić. Tom prilikom predsednik kluba, Ivica Kralj uručio je na poklon dres sa potpisima svih igrača.
Uspesi oba šabačka kluba ispisali su istoriju, ali i obavezali stručne štabove da nastave sa dobrim rezultatima, a da će imati podršku sa tribina, to je pokazalo i ovo veče. Šabac je grad pobednika!

pr Ana Acan

VestiTurniri
Mačvina škola fudbala