Završeno prvenstvo u Omladinskoj ligi Srbije05.28.2017.21:50

Omladinska selekcija FK “Mačva” I pored današnje ubedljive pobede nad ekipom Jagodine od 4:2 (2:0) nije uspela da opstane u Omladinskoj ligi Srbije. Nakon dve sezone takmičenja u najvišem rangu, u novom fudbalskom prvenstvu Omladinska selekcija moraće da se bori za što brži povratak.

U današnjoj utakmici sa ekipom FK “Jagodina” u listu strelaca upisali su se Branislav Marković sa dva pogotka, Niksa Vujčić i Luka Pejovic. Međutim, ovo prvenstvo Omladinci su završili na 13. mestu na tabeli sa 32 boda, što je dva boda manje u odnosu na Radnički iz Pirota I istoimenu ekipu iz Niša. Najviši rang moraće da napuste I ekipe FK “Lokomotiva”, FK “Jagodina” I FK “Radnički” iz Valjeva, dok je lider na tabeli FK “Brodarac”.

U 2015. godini kada su izborili plasman u najviši rang, Omladinci Mačve su zimovali na 11. mestu, a nakon prolećnog dela opstanak u najvišem rangu takmičenja donelo im je deveto mesto na tabeli. Može se reći da je Omladinska selekcija FK “Mačva” od samog plasmana u najviši rang takmičenja bila na slatkim mukama, s obzirom na činjenicu da je određeni igrački kadar standardne postave Omladinaca, u toj fudbalskoj sezoni bio angažovan I u prvom timu, koji je imao zacrtan cilj - što brži povratak iz Srpske lige – grupa Zapad u Prvu ligu Srbije. To je za Omladince Mačve bio veliki izazov I izuzetno vredno iskustvo, a odličnom organizacijom I saradnjom stručnih štabova, obe selekcije su ostvarile zacrtane ciljeve.

U 2016. godini Omladinci su bili suočeni periodom smene generacija, pa se ekipa često dopunjavala. Većina igrača su 1998. godište, koje je izlazna generacija, a bili su nosioci igre. Kako je tada trener Dejan Sarić isticao, stožeri ekipe su kapiten Branislav Marković, Filip Blagojević, Vladimir Tomić I Nikola Milutinović. Od 1999. godišta najviše se ističu Luka Pejović, Dušan Brus I golman Lazar Šarenac.

U novom fudbalskom prvenstvu Omladinska selekcija Mačve igraće u Kolubarsko-Mačvanskoj ligi I pokušati da već naredne godine ponovo izbori mesto u najvišem rangu, koje sudeći po broju talentovanih mladih fudbalera u Šapcu, gradu koji nazivaju I “rasadnikom fudbalskih talenata”, svakako I zaslužuje.

pr Ana Acan

VestiTurniri
Mačvina škola fudbala