Na startu Super lige Mačva gostuje Partizanu07.21.2017.19:55

Nakon više od šest decenija Šapčani će sutra zaigrati u superligaškom takmičenju, a na startu sezone očekuje ih utakmica sa ekipom Partizana, šampionom države.

Šef stručnog štaba FK „Mačva“ Dragan Aničić kaže da je sam start Super lige zanimljiv jer će već u prvom kolu snage odmeriti dve šampionske ekipe, šampion Srbije i šampion Prve lige.

„Ne smatram da možemo da pretimo Partizanu, ipak je kvalitet na njihovoj strani, ali u fudbalu se često dešavaju čuda, mislim da smo radili veoma dobro u pripremnom periodu, što nam daje za pravo da gajimo optimizam. Sigurno je da ćemo probati i u utakmici sa Partizanom da pokažemo ono što nas je krasilo na svim dosadašnjim utakmicama, a to su svakako agresivna i brza igra. Koliko ćemo to uspeti, naravno zavisi i od protivnika. Ne idemo tamo, da bi samo videli stadion i kako bi se samo pričalo o tome da smo igrali sa ekipom Partizana, nego imamo jasan cilj, da napravimo što bolji rezultat za nas“, kaže Aničić.

Ekipa Mačve u ovom prelaznom roku pojačala se sa šest igrača, koji su se brzo uklopili u novu sredinu i posmatrajući sam pripremni period u kojem je odigrano nekoliko kontrolnih mečeva u okviru kojih je primljen samo jedan gol, stručni štab sa optimizmom dočekuje start superligaške sezone. Raspoloženje u ekipi na terenu i van njega je izuzetno dobro, što je već godinama odlika fudbalera Mačve, pa će i igrači u sutrašnji meč sigurno ući sa velikim ambicijama.

Pojačanje crveno-crnih, golman Nenad Filipović ističe da je u dosadašnjoj karijeri prošao mnogo klubova, ali nigde nije kao u Mačvi osetio, kako kaže, takvu porodičnu atmosferu.

„Mogu reći da sam oduševljen sa prijemom od saigrača, stručnog štaba i rukovodstva. Zaista se nadam jednoj uspešnoj polusezoni i da ćemo se sa svim eventualnim poteškoćama izboriti na pravi način. Pred nama je dosta teških utakmica i zato se nadam da će šabačka publika biti brojna, jer njihova podrška će nam svima mnogo značiti“, kaže Filipović.

„S obzirom na uspešan pripremni period koji je iza nas, ako se po jutru dan poznaje, ovo će biti jedna uspešna polusezona za ekipu Mačve i nadam se da ćemo grad Šabac predstaviti u eliti na najbolji mogući način. Zato i ovom prilikom pozivam Šapčane da dođu u Beograd i podrže nas, kao i da u narednom kolu napune tribine stadiona Mačve u Šapcu i budu naš 12 igrač na teren. Navijači su sigurno naš vetar u leđa i pozivam ih da zajednički osvojimo što više bodova“, poručio je Radoš Protić, ovogodišnje pojačanje u redovima Mačve.

U okviru 1. kola Super lige, utakmica sa ekipom Partizana igra se sutra od 19 časova, a direktan prenos može se pratiti na kanalu Arena Sport HD.

Inače, u proteklih mesec i po dana, pored pripremnog perioda, dodatne napore rukovodstvo FK „Mačva“ i Grad Šabac ulažu u ubrzane radove na rekonstrukciji stadiona, kako bi bili obezbeđeni svi neophodni uslovi za superligaško takmičenje, a sve u ispunjenju višedecenijskog sna Šapčana, da se u njihovom gradu odigravaju utakmice elitnog ranga.

PR Ana Acan
VestiTurniri
Mačvina škola fudbala