Poraz Mačve na startu Super lige07.22.2017.22:08

Najteži zadatak, duel sa aktuelnim šampionom države, Šapčani su imali već na samom startu Super lige. Utakmicu 1. kola domaća ekipa Partizana završila je ubedljivom pobedom nad gostujućom Mačvom, rezultatom od 6:1 (4:0). Strelci za Partizan bili su Kosović u 8.minutu, Tawamba u 16. i 68, Pantić 20.min, Đurđević 35. i Mihajlović u 85.minutu susreta. Jedini pogodak za Mačvu postigao je iz penala Mladen Lazarević u 59. minutu.

Šapčani u ovaj susret, kako je i naglasio stručni štab u najavi utakmice, nisu ušli smatrajući da mogu biti pretnja po ekipu Partizana, potpuno svesni da je kvalitet na strani crno-belih, već da igraju otvoreno i primene sve ono što je krasilo ekipu Mačve tokom prijateljskih utakmica u pripremnom periodu. Međutim, kako je istakao šef Stručnog štaba FK „Mačva“ Dragan Aničić u prvih 45 minuta igra je bila ispod svakog nivoa.

„Ne mogu nikako da budem zadovoljan prikazanom igrom, jer u prvom poluvremenu prikazali smo igru ispod svakog nivoa, jer sve ono što nas je krasilo tokom pripremnog perioda, danas nismo pokazali ni pet posto od toga i epilog su bila četiri gola Partizana u prvom poluvremenu. U drugom poluvremenu smo počeli da igramo, ali ne možete protiv Partizana da sebi dopustite toliko slabih 45. minuta“, istakao je Aničić po završetku utakmice.

Startna postava Mačve: Filipović, Pejović (k), Rajović, Ivić, N. Jovanović, Lazarević, Gemović, Obrovac, Matić, Adamović i Jeremić.
Na klupi: Puletić, Protić, Jevtić, Ristivojević, Milinković, Marković, Jovanović Jordan.

Na startu drugog poluvremena Marka Rajovića zamenio je Radoš Protić, Miodraga Gemovića u 67.minutu Jordan Jovanović, a treća izmena usledila je u 85.minutu, kada je na mesto Miloša Adamovića u igru ušao Branislav Marković.

U narednom kolu, u subotu 29. jula Šapčani na svom terenu dočekuju ekipu Zemuna. I ovaj superligaški susret direktno će prenositi TV Arena sport.

pr Ana Acan

VestiTurniri
Mačvina škola fudbala