Mačva sutra dočekuje ekipu Zemuna - konferencija za novinare07.28.2017.18:48

Šabačka Mačva u okviru drugog kola Super lige Srbije, sutra na svom terenu dočekuje ekipu Zemuna. Na konferenciji za novinare pred sutrašnji meč šef Stručnog štaba, Dragan Aničić je istakao da ekipa ima želju da se predstavi u dobrom svetlu šabačkoj publici.

„Ne možemo ništa da obećamo, jedno je sigurno da nas u Super ligi očekuju teške utakmice i one još teže, to nije nikakav alibi, ali jednostavno sada smo u takvom društvu. Zemun je jedna dobra i organizovana ekipa, dobro su se pojačali, evo i prvo kolo u Lučanima gde su igrali nerešeno, a trebali su da dobiju utakmicu to dovoljno govori. Sigurno je da ćemo mi sa naše strane učiniti sve što je u našoj moći da pobedimo, ali fudbal će se igrati i ako ne daj bože doživimo poraz. Tako da ova utakmica nije ni više ni manje bitna od svih ostalih koje nas očekuju“, istakao je Aničić.

U igračkom kadru sem Nemanje Lekanića, svi su spremni za sutrašnju utakmicu, a u ekipi neće biti mnogo promena.

„Momci rade zaista dobro i nemam primedbi što se toga tiče, svakom se desi da ima loš dan, nama se u utakmici sa Partizanom poklopilo mnogo stvari, možda čak i cela polusezona u jednoj utakmici što se tiče grešaka, tako da mislim da smo izvukli neke pouke i da to nećemo ponavljati“, rekao je Aničić na konferenciji za novinare.

Igrač Bojan Matić kao debitant u superligaškom takmičenju očekuje pozitivan rezultat u sutrašnjem meču.

„Posle jedne teške utakmice mislim da nas očekuje lakši protivnik. Ekipu Zemuna smo u prethodnoj sezoni dva puta pobedili, tako da ne očekujem ništa manje ni ovoga puta, posebno iz razloga što igramo pred našom publikom, koja je uvek bila naš dvanaesti igrač“.

Pojačanje u ovoj sezoni crveno-crnih Lazar Ivić, takođe očekuje tri boda u sutrašnjoj utakmici, a ekipu Zemuna kaže da izuzetno ceni.

„Verujem da ćemo sutra uspeti da ostvarimo pobedu uz podršku naše publike koja je na ovom stadionu uvek dolazila u velikom broju, što nama igračima mnogo znači. U ekipi Zemuna nekoliko igračaje otišlo, došla su i nova pojačanja i mislim da je ekipa istog kvaliteta kao i prošle sezone.

Fudbalski savez Srbije ovaj susret proglasio je utakmicom visokog rizika, pa će i mere organizacije i obezbedjenja biti pojačane, a pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u skladu sa Zakonom snimaće i fotografisati učesnike.

Fudbalski klub „Mačva“ apeluje na navijače, da na utakmicu dođu ranije, kako bi prošli bezbedonosnu kontrolu, i na vreme zauzeli svoje mesto. Utakmica se igra od 17 časova, a kapije stadiona biće otvorene od 15 časova. Na stadion je zabranjeno unositi baklje, petarde i slične navijačke rekvizite, sitan novac, upaljače, flašice, metalne i staklene predmete, i svaka vrsta nesportskog ponašanja, političkih, rasističkih i nacionalnih uvreda biće sankcionisana na štetu kluba, zbog čega je jako važno da svi poštujemo pravila i pridržavamo se uputstva redarske službe i pripadnika policije.

Utakmicu će direktno prenositi Televizija Arena sport od 17:00 časova.

Sezonske karte od danas su u prodaji u prostorijama Fudbalskog kluba „Mačva“ i mogu se kupiti u vremenu od 11 do 16 časova. Cene su sledeće - Zapad 4.000 dinara, Istok 3.000 dinara i Jug 2.000 dinara. Ukoliko se građani odluče za sezonske karte potrebno je da sa sobom ponesu i fotografiju formata kao za ličnu kartu. Cene pojedinačnih ulaznica: Zapad – 500 din, Istok – 300 i Jug - 200 dinara. Po propisu superligaškog takmičenja, deca uzrasta do 16 godina mogu prisustvovati utakmicama jedino u pratnji roditelja ili staraoca (trener, profesor itd kod grupnih dolazaka) i u tom slučaju ulaz na stadion za ovaj uzrast je besplatan.

pr Ana Acan

VestiTurniri
Mačvina škola fudbala