Mačva sutra gostuje ekipi "Javor Matis" u Ivanjici08.04.2017.12:01

U okviru trećeg kola Super lige Srbije šabačka Mačva sutra gostuje ekipi FK „Javor Matis“ u Ivanjici. Na redovnoj konferenciji za novinare pred najavu kola, šef stručnog štaba Dragan Aničić naglašava da je pobeda u prošlom kolu protiv Zemuna sigurno podigla samopouzdanje Šapčanima, pa se ekipa, kako kaže, vratila u neku normalu što je sigurno lakše i za rad i za igru. U Ivanjicu odlaze sa mnogo većim motivom, da potvrde pobedu iz prethodnog kola i daće sve od sebe da naprave dobar rezultat.

„Protivnik koji je u prvom kolu savladao Borac iz Čačka, a onda i namučio Partizan, stari superligaš sigurno je favorit u ovoj utakmici, ali mi na gostovanje odlazimo bez „bele zastave“ i želimo da pokušamo da napravimo još jedan dobar rezultat i da probamo da u Šabac donesemo tri boda. Ekipu znam dobro, igrači će naravno dobiti sve potrebne informacije, jer kao što oni znaju nas, tako i mi poznajemo njihove i jače strane i slabosti. Tu je dosta igrača sa velikim iskustvom, Milović, Karišik, Mitošević, imaju dosta i mladih perspektivnih igrača, tako da je Javor ekipa koja predstavlja jedan dobar spoj mladosti i iskustva i stabilna superligaš već čini mi se desetak godina“.
Prvotimac Bojan Matić kaže da su ovo ekipe gde Mačva treba da traži bodove i da u Ivanjicu odlaze rasterećeno bez ikakvog pritiska.

„Super liga je naravno mnogo jača od Prve lige i samim tim slabije se ulazi u šanse, jedna ili dve šanse po utakmici ako se ne iskoriste na pravi način, teško je i očekivati pozitivan rezultat. U subotu sam imao faktički jedan šut ka golu i lopta je završila u mreži, ako bi tako bilo na svakoj utakmici, ja bih bio zadovoljan, jer najvažnije je postići gol“, kroz osmeh objašnjava Matić.

Utakmica sa ekipom Javora počinje sutra u 20 časova, a nakon gostovanja u Ivanjici, ljubitelje fudbala u Šapcu već u sredu, 09. avgusta očekuje novi superligaški susret na stadionu Mačve i to sa ekipom FK „Radnički“ iz Niša.

pr Ana Acan

VestiTurniri
Mačvina škola fudbala