Mačva sutra dočekuje Radnički iz Niša08.08.2017.15:14

U novoj utakmici pred šabačkom publikom, u okviru četvrtog kola Super lige Srbije, sutra od 18 časova, sastaju se Fudbalski klub „Mačva“ i „Radnički“ iz Niša.

Na redovnoj konferenciji za novinare crveno-crnih u najavi narednog kola, šef stručnog štaba Dragan Aničić je rekao da momke očekuje težak protivnik, koji je po oceni pojedinih dnevnih novinskih natpisa, u ulozi favorita.

„Možda zvuči deplasirano, ali očekuje nas zaista težak protivnik, Radnički iz Niša je ekipa koja je i u staroj Jugoslaviji predstavljala ozbiljan klub, a u poslednjih nekoliko godina, jedan su od pet klubova koji su nosioci srpskog fudbala. Ekipa koja ima pregršt iskusnih igrača, posle Partizana i Zvezde, dva najjača igrača u veznom redu, Lazara Arsića i Sašu Stojanovića. Špic napada koji se pojačao sa povratkom Pavkova iz Crvene zvezde, imaju jednog od najperspektivnijih napadača u Srbiji Mrkića i u ovom prelaznom roku im je došao Golubović koji je dete Partizana, zatim pojačanja Aksentijević i Subićem, tako da su jedna ekipa koja zavređuje poštovanje. Mi ćemo se truditi kao i u prethodnim utakmicama da nametnemo neki naš stil igre, uz sav respekt protivniku i ako u tome budemo uspeli, ja se nadam da možemo do povoljnog ishoda. Oni jesu jači i sigurno da je uloga favorita na njima kako već plasira pojedina dnevna štampa, ali u našoj kući se mi mnogo toga pitamo i mislim da ćemo ih sprečiti u toj nameri“, naveo je Aničić.

Najbolji igrač trećeg kola po oceni redakcije Super lige, Bojan Matić na tabeli liste strelaca trenutno deli drugo mesto sa jos tri fudbalera, a na konferenciji za novinare rekao je da očekuje dobar rezultat uz podršku brojne publike.

„Posle dve vezane pobede mislim da smo puni samopouzdanja i uz našu publiku koju očekujemo u velikom broju i na sutrašnjoj utakmici, verujem da ćemo prikazati dobru igru i ako i u utakmici sa Radničkim pokažemo našu dobru igru i karakter, povoljan rezultat i bodovi neće izostati“. I na ovoj konferenciji za novinare, uz osmeh Matić je obećao golove, kao i na prošloj, u nadi da će na sutrašnjem meču ponovo ispuniti obećanje dato pred brojnim novinarima.

Prvotimac Lazar Ivić kaže da sudeći po pojačanjima u ekipi Radničkog i ove godine u njihovom klubu postoje ambicije za evropsku scenu, kao što je to bio slučaj u prošloj sezoni.

„U Nišu su prošle godine imali ambicije da uđu u Evropu, nisu uspeli u tome i verovatno po ovim pojačanjima u njihovim redovima, mislim da i ove godine imaju želju da pokušaju da se izbore za evropsku scenu. Oni imaju svoju računicu, mi našu da ovde u Šapcu mi treba da se pitamo i mislim da ćemo dokazati svima da ovde neće moći da dolaze po bodove“, rekao je Ivić.

I tokom sutrašnjeg meča u skladu sa Zakonom o policiji Republike Srbije, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova snimaće i fotografisati učesnike na stadionu FK „Mačva“.

Potpredsednik FK „Mačva“, Dragan Antonić naglasio je da od sutrašnje utakmice, na Zapadnu tribinu mogu ući samo gledaoci sa plaćenom ulaznicom ili sezonskom kartom, jer je kapacitet svega 450 mesta. Na dan utakmice biletarnice biće otvorene od 15 časova, dok se kapije stadiona otvaraju u 16 časova. Molba za sve posetioce da na utakmicu dođu ranije, kako bi se izbegle gužve na ulazima.

pr Ana Acan

VestiTurniri
Mačvina škola fudbala