Mačva u ponedeljak gostuje u Subotici ekipi Spartaka08.12.2017.13:55

Na novo gostovanje, ovoga puta u Subotici ekipi Spartaka, Šapčani odlaze sa velikom željom da se izbore za bodove iako je pred njima susret sa kvalitetnom ekipom koja u svojim redovima ima i iskusne superligaše, ali i brojne mlade i perspektivne igrače.

Šef Stručnog štaba FK „Mačva“ Dragan Aničić kaže da će, poznajući filozofiju trenera Subotičana, ljubitelji fudbala u narednom kolu sigurno imati priliku da uživaju u kvalitetnom fudbalu i otvorenoj igri.

„Spartak je ekipa koja se meni lično baš sviđa i klupska politika je bliska nekom mom razmišljanju. Tu je Savković, Torbica, Stojković, Radovanović, Kerkez...sigurno će ljubitelji fudbala imati priliku da uživaju u jednoj dobroj i otvorenoj igi, jer znam filozofiju njihovog trenera, tako da nas očekuje jedan kvalitetan fudbalski meč. U igračkom kadru nemamo većih problema, jer i momci koji nisu bili u sastavu u protekle četiri utakmice, ravnopravno konkurišu. Ja igračima uvek govorim, da je meni svejedno ko će da igra, ali njima ne treba da bude svejedno i oni to razumeju odlično. Iskoristiću priliku i moram da kažem nešto što sam propustio nakon utakmice sa Radničkim. Nije dobro i nevalja to što nam neko oduzima pravo da pokažemo sve što znamo. Ostali smo bez mogucnosti da osvojimo bodove, jer nemamo ravnopravan tretman i fudbal u Srbiji ne može da napreduje dok ne budu sve ekipe ravnopravne. Zašto neki Voždovac ili Mačva i da ne nabrajam ostale, nebi mogli da se upuste u borbu za vrh tabele? Nama su oduzeli to pravo na poslednjoj utakmici i mi sad umesto da budemo hit prvenstva, sa recimo tri pobede, ostajemo bez ta tri boda i ulazimo u problem, ne što se tiče plasmana, mi ćemo sigurno ostati u ligi, ali moje ambicije kao trenera nisu male, verujem ni klupske ambicije. Mene ne intersuje da se ekipa bori za opstanak, nego da napravimo nešto više od toga, a to možemo samo ako budemo imali jednak tretman kao i ostale ekipe“, naglasio je Aničić.

Predsednik FK „Mačva“ Ivica Kralj smatra da je klub u superligaško takmičenje krenuo poprilično dobro, što govori i trenutna pozicija na tabeli.

„Na nama je da sa sportske strane radimo najbolje što možemo, a na neke stvari jednostavno ne možemo da utičemo, kao što je bio slučaj na prethodnoj utakmici sa Radničkim iz Niša, što nije ni prvi, a verovatno ni poslednji put. Što se tiče same ekipe ja sam poprilično zadovoljan, kao i svi momci. Osvojili smo šest bodova od mogućih 12, realno moglo je bod ili tri više, ali idemo u tom pravcu da budemo bolji nego do sada. Za to ćemo imati priliku već u Subotici i bez obzira na sve, ja verujem u ove momke i to govorim u poslednje dve i po godine. Smatram da oni imaju i igračke i ljudske kvalitete da naprave dobar rezultat i u Super ligi. Šapčani su prepoznali sve ovo što mi radimo, pre svega igrači na terenu i kao što i sami možete videti, na ovoj poslednjoj utakmici u Šapcu je bilo pet hiljada ljudi na stadionu. Mislim da je to i jedna od najvećih poseta u našem prvenstvu na jednoj superligaškoj utakmici. Ja i ovom prilikom pozivam Šapčane da i u narednom periodu budu uz igrače, a trebaće nam sigurno njihova podrška jer treba da se borimo protiv mnogo stvari“, kaže Ivica Kralj.

Utakmica sa ekipom Spartaka igra se u Subotici od 20 časova, a direktan prenos je na Televiziji Arena sport.
pr Ana Acan

VestiTurniri
Mačvina škola fudbala