Mačva sutra dočekuje beogradski Rad08.18.2017.13:48

U okviru šestog kola Super lige Srbije, pred šabačkom publikom snage ce sutra odmeriti domaća ekipa Mačve i beogradski Rad. Na redovnoj konferenciji za novinare FK „Mačva“, šef struke, Dragan Aničić i igrači očekuju još jednu kvalitetnu utakmicu i šansu da otpočnu novi niz pobeda.

„Zadnje dve utakmice mogla je da se vidi i surovija strana sporta, jedino u sportu kada uložite veliki trud i pružite dobru igru, na kraju možete dobiti neproporcionalan rezultat. Mi smo imali i protiv Radničkog, pogotovo protiv Spartaka dosta dobrih trenutaka u toku utakmice, medjutim to nije rezultiralo bodovima na kraju. Splet raznih okolnosti, neke stvari na koje mi možemo da utičemo su greške u igri i pokušaćemo u narednom periodu da ih neutrališemo. Pokušaćemo da neutrališemo i ono na šta trenutno ne možemo da utičemo, a to je da izborimo isti tretman na terenu kao i protivnička ekipa. U tom slučaju mislim da bi naš bodovni saldo bio mnogo veći i za ove dve utakmice nego što je sada. Imali smo u pripremnom periodu jedan deo gde smo odlično funkcionisali u defanzivi, a lošije u napadu, a sada imamo obratnu situaciju, na čemu ćemo morati više da radimo. Čeka nas utakmica sa ekipom Rada koja ima igrače iz svoje omladinske škole, dugi niz godina igraju Super ligu i veliki je broj talentovanih igrača: Lutovac, Denić, Maraš koji ima pregršt ponuda i u ovom prelaznom roku. U ovom susretu odlučivaće sitnice, veća borbenost i taktička disciplina ekipe. Oni su predvođeni trenerom Gordanom Petrićem koji je izuzetno kvalitetan u svom poslu, ali i dobar čovek i mislim da će ga šabačka publika ovde pozdraviti jer to stvarno zaslužuje“ rekao je Aničić.

Golman Nenad Filipović u beogradskom Radu je proveo dve godine i dobro poznaje igrače i njihove prednosti i mane.

„Nadam se da ćemo uz pomoć publike ovoga puta osvojiti tri boda, jer kada smo skoncentrisani maksimalno na ono što treba da radimo na terenu mislim da nijedna ekipa iz Šapca ne može da odnese bodove. Mislim da ćemo se našoj vernoj publici koja nas je maksimalno podržavala na prethodne dve utakmice odužiti na pravi način sutrašnjom pobedom. Zaista dajemo zadnji atom snage i na treninzima i na utakmicama i nadam se da je došlo vreme da nam se uložen trud vrati na pravi način i da ćemo se vratiti na pobednički kolosek. Ekipa Rada je jedna dobra ekipa, sredina je odlična za razvoj mladih igrača, gaje neki svoj fudbalski stil, ali isto tako mislim da Mačva trenutno poseduje bolji kvalitet“, istakao je golman Nenad Filipović.
Ovogodišnje pojačanje u redovima crveno-crnih, Nenad Jovanović kaže da mnogo toga zavisi od njih samih i načina na koji uđu u igru.

„Ne volim da komentarišem druge ekipe, sve zavisi od nas, kako mi izađemo na teren tako će se i odvijati utakmica. Moramo da izađemo borbeno i da prekinemo ovaj loš niz od dva poraza. U ekipi je dobro raspoloženje, dobro radimo, imamo motiva za pobedu i nadam se pozitivnom rezultatu“, kaže Jovanović.

Na stadionu FK „Mačva“ utakmica se igra sutra od 17 časova. Biletarnice će biti otvorene od 14 sati, a kapije stadiona od 15 časova.

Na stadionu FK „Mačva“ utakmica se igra sutra od 17 časova. Biletarnice će biti otvorene od 14 sati, a kapije stadiona od 15 časova. I na sutrašnjoj utakmici, u skladu sa Zakonom o policiji Republike Srbije, ovlašćeni službenici Ministarstva unutrašnjih poslova u Šapcu fotografisaće i snimati posetioce i učesnike.

pr Ana Acan

VestiTurniri
Mačvina škola fudbala