Fudbaleri Mačve sutra gostuju ekipi Voždovca08.25.2017.13:32


U okviru 7. kola Super lige Srbije, šabačka Mačva sutra gostuje ekipi Voždovca. Utakmica se igra od 20 časova, a susret će direktno prenositi Televizija Arena sport.
Šef struke Dragan Aničić smatra da nakon poslednja tri poraza, Šapčani nisu u situaciji da stavljaju velik imperativ ispred sebe i da nekome „prete“, jer i sam pogled na tabelu govori da je Voždovac favorit na ovoj utakmici, ali, kako kaže fudbal je zato i zanimljiv jer favoriti ne pobeđuju uvek.
„U velikom broju slučajeva se dešava da ekipa koja je na papiru slabija, napravi iznenađenje. Ja nisam pobornik velikih obećanja, jedino što mogu da obećam u moje i u ime igrača, jeste da ćemo nastaviti da ostavljamo dobar utisak na terenu, a što se tiče rezultata, oni realno ne prate to što pružamo u igri. Jedino u sportu nekad veliki trud i rad u nekom kratkom periodu ne mogu da daju rezultat, ali uz upornost sve dođe na svoje vremenom, to je sigurno. Voždovac je ozbiljna superligaška ekipa, treća na tabeli, imaju veliki broj kvalitetnih superligaških igrača, jedan su dobar spoj mladosti i iskustva. Pokazali su i protiv Partizana da igraju moderan fudbal i sigurno da nam na ovoj utakmici neće biti lako, ali neće ni njima. Mi smo i u prethodnim utakmicama pokazali da možemo da igramo protiv svih, radili smo na ispravljanju uočenih grešaka, zbog kojih trenutno patimo. Kada igrate niže lige imate situacije gde vas protivnik ne kazni, ali u superligaškom fudbalu neke taktičke situacije koje moraju da se savladaju ranije, lako se kažnjavaju. Ja nisam pobornik da gledam u nebo i očekujem sportsku sreću, nego želim da se na terenu odradi sve što je potrebno za dobar rezultat. Mislim da će već od ove utakmice početi da se vraća na pravi način sav trud koji smo do sada uložili“, rekao je Aničić.
Prvotimci Radoš Protić i Ivan Obrovac u sutrašnji meč ulaze sa optimizmom i smatraju da veštačka podloga, na kojoj inače ne igraju i ne treniraju često, neće biti smetnja da ekipa pokaže svoj kvalitet.
„Očekuje nas drugačiji ambijent, na koji mi nismo navikli, oni treniraju svakog dana na veštačkom terenu, ali siguran sam da to ne umanjuje naše šanse za osvajanje bodova. Nadam se da ćemo sprovesti sve u delo što trener od nas bude tražio. Ja sam optimista što se tiče sutrašnje utakmice“, navodi Protić.
„Sutra nas očekuje teška utakmica, samim tim što je ekipa Voždovca u dosadašnjem delu prvenstva pokazala kvalitet, a očekuje nas i druga podloga na kojoj oni igraju, što nama neće smetati da pokažemo sav svoj kvalitet. Mislim da smo i u prethodne tri utakmice, iako nismo pobedili, igrali sasvim dobro, ali je nedostajalo sportske sreće“, kaže Obrovac.
Sutrašnju utakmicu 7. kola Super lige između domaće ekipe Voždovca i gostujuće Mačve, prenosiće direktno, od 20 časova, Televizija Arena sport.

pr Ana Acan


VestiTurniri
Mačvina škola fudbala