Mačva savladala Voždovac08.26.2017.23:03

U okviru 7. kola Super lige Srbije, šabačka Mačva na gostovanju u Beogradu ekipi Voždovca, ostvarila je pobedu rezultatom 0:2 (0:1). Golove su postigli Bojan Matić u 14. I Miodrag Gemović u 90. minutu susreta.

Šapčani su ovom pobedom prekinuli niz od tri poraza I izborili važne bodove za bolju poziciju na tabeli. Ekipi Voždovca ovo je prvi poraz od starta superligaške sezone, a na večerašnjem susretu od 76. minuta Beograđani su pokušavali da dođu do pozitivnog rezultata sa igračem manje, jer je igru sa dva žuta kartona, morao da napusti Mihajlov.

“Bilo je dosta stvari koje nisu večeras funkconisale u našoj ekipi. Mačva je jednom agresivnom igrom u defanzivi od početka utakmice, sprečavala sve naše pokušaje I mogu da kažem da su zasluženo pobedili. Ovo je naš prvi poraz, ali sledi nam reprezentativna pauza, možda baš u pravo vreme da se osvežimo I idemo dalje. Do kraja septembra očekuje nas veliki broj utakmica, tako da će ova pauza dobro doći za oporavak” rekao je Ilija Stolica, šef Stručnog štaba FK “Voždovac”.

“Mislim da nam se danas vratilo nešto što nije u prethodne tri utakmice koje smo izgubili, gde smo primali golove iz situacija u kojima ne smemo da pravimo takve greške. Danas smo imali realizaciju, ne na nekom zavidnom nivou, s obzirom da smo stvarali mnogo šansi mogli smo ranije da rešimo utakmicu, ali da ne budem nezadovoljan, ipak pobedili smo Voždovac koji nema poraz u prvenstvu. Mislim da ovo treba da iskoristimo kao jedan veliki podstrek za dalje, jer ovi momci zaslužuju da igraju Super ligu I da budu u gornjem delu tabele” kaže Dragan Aničić šef struke FK “Mačva”.

Aničić je demantovao informacije koje su se pojavile u pojedinim novinarskim krugovima, da najbolji strelac Bojan Matić planira odlazak iz FK “Mačva” zbog brojnih ponuda koje dobija od srpskih I inostranih klubova.

“Ja ne znam za taj podatak, I ako napusti, dečko je zaista zalužio, mada nije to samo njegova zasluga naravno, cela ekipa radi za njega I on poentira to što ostali igrači urade. Za njega nemamo zamenu, pogotovo ne špica koji daje toliko golova, ali ukoliko I odluči da karijeru nastavi u nekom drugom klubu, svakako ćemo se pobrinuti da dovedemo kvalitetnu zamenu”, naveo je Aničić.

Ekipa Mačve nastupila je sledećem sastavu: Filipović (g), Pejović (k), Protić, Ivić, N. Jovanović, Obrovac, Matić, Jeremić (Arsenijević od 82.min) Ristivojević (Jevtić od 85.min), Lazarević, Gemović.

U narednom 8. kolu Super lige Srbije, Šapčani na svom terenu dočekuju ekipu Čukaričkog. Utakmica se igra u subotu, 09. septembra.

pr Ana Acan

VestiTurniri
Mačvina škola fudbala