Mačva u nedelju dočekuje ekipu Radnika iz Surdulice09.15.2017.22:08

U okviru 10. kola Super lige Srbije, crveno-crni u nedelju 17. septembra dočekuju ekipu FK „Radnik“ iz Surdulice. Utakmica se igra na stadionu FK „Mačva“ od 16 časova.

Na redovnoj konferenciji za novinare FK „Mačva“, šef struke Dragan Aničić i prvotimci Nenad Gavrić i Marko Đurišić izneli su svoja očekivanja od narednog susreta.

„U ovoj ligi može se reći da su sve ekipe istog kvaliteta i da svako svakog može da pobedi, ne računajući naravno Crvenu zvezdu i Partizan, koji su realno iznad ostalih ekipa. Radnik predvođen Bulatovićem i Mićićem je veoma nezgoda ekipa, imaju igrače koji su hitri u napadu, kao i par igrača koji su dobri u skok igri. Kada igrate protiv njih morate da vodite računa o mnogo stvari“, rekao je Aničić.

Prvotimci Nenad Gavrić i Marko Đurišić na konferenciji za novinare istakli su da će utakmica u nedelju biti još jedan težak izazov, ali u kojem će dati svoj maksimum kako bi došli do pozitivnog rezultata.

„Očekuje nas teška utakmica, ekipu Radnika predvodi odličan trener Sima Krunić. Mićić je postigao gol protiv Čukaričkog, čini mi se i u Kruševcu, on je igrao sa mnom u Napretku, tako da radi se sigurno o jednom dobrom igraču, a tu su još i Radović, Bulatović...ali mislim da uz podršku navijača možemo doći do toliko željene pobede pred našom publikom“ rekao je Gavrić.

„Radnik je ozbiljna ekipa, Mićić mi je bivši saigrač, znamo da nas čeka težak meč, na nama je da pokažemo kvalitet i izborimo se za pobedu i važne bodove u nedelju“, kaže Đurišić.

Na pitanje novinara zašto na strani Mačva ima bolju igru nego na domaćem terenu iako imaju brojnu podršku sa tribina, igrači pretpostavljaju da je kočnica upravo činjenica da je tada prisutan veći psihički pritisak.

„Pritisak pred našom publikom je nešto potpuno normalno, jer svesni ste da oni očekuju najbolje od svojih igrača, kao što i mi očekujemo u svakoj utakmici da pobedimo. Šabačka publika je, kao i kruševačka malo specifična, očekuju dva gola u prvom minutu. Ja ovu publiku zaista volim, ali nadam se da će i Šapčani shvatiti da treba malo strpljenja, svaka gostujuća ekipa želi da uzme bodove, tako da će biti teško, ali oni su svakako naš vetar u leđa i naravno da nam njihova podrška znači, da nije njih nebi bilo ni nas igrača i nadam se da će i u nedelju doći u velikom broju i bodriti nas“, objašnjava Gavrić.

„Istina je da imamo sve uslove da igramo bolje kod kuće, ali izgleda da je to neki pritisak u nama, zaista ne znam ni sam, moramo raditi na tome“, kaže Đurišić.

Biletarnice na stadionu Mačve u nedelju sa radom počinju od 13 sati, dok su kapije stadiona otvorene od 14 časova. U skladu sa Zakonom o policiji Republike Srbije, ovlašćeni službenici Ministarstva unutrašnjih poslova u Šapcu fotografisaće i snimati posetioce i učesnike.

VestiTurniri
Mačvina škola fudbala