Mačva poražena od Crvene zvezde10.14.2017.18:59

Na gostovanju ekipi Crvene zvezde u Beogradu, šabačka Mačva je poražena rezultatom (2:0). Golove za Crvenu zvezdu postigli su Boaći u 20.minutu, Pešić u 52.min i Luka Ilić u 90.minutu. Autogol Radoša Protića u 29.minutu susreta omogućio je crveno-belima da na odmor odu sa dva gola prednosti.

Nakon utakmice šef Stručnog štaba Crvene zvezde, Vladan Milojević istakao je da su Šapčani na teren izašli muški, ali da se crveno-beli već okreću utakmici sa Arsenalom.

„Imali smo ispred sebe Mačvu kakvu smo i očekivali. Izašli su na teren muški i moram da kažem da nismo uspeli odmah da nametnemo svoj ritam. Tako to često biva posle reprezentativne pauze. Bilo je lepih akcija, i čestitam mojim igračima. Zahvaljujem se mom prijatelju Aniki, saigraču iz omladinskih dana, na lepim rečima i čestitkama. Okrećemo se utakmici u četvrtak koju svi željno iščekujemo. Znamo ko je Arsenal, prilika i da mi vidimo gde smo u ovom trenutku. U ovom klubu je uvek prisutan pritisak, a ja ću pokušati da iznesem sav taj pritisak na mojim leđima kako bih rasteretio igrače“ rekao je Milojević.


„Zvezda je za klasu bolja od nas, to je danas i pokazala. Mi smo pokušali na neki način da pružimo otpor, imali smo neke šanse, mislim da smo zaslužili da postignemo bar taj jedan gol, rezultat je malo previsok u odnosu na stanje na terenu. U svakom slučaju čestitam Zvezdi na zasluženoj pobedi i želim im puno uspeha u četvrtak u utakmici sa Arsenalom“, rekao je šef struke FK Mačva, Dragan Aničić nakon utakmice.

Ekipa Mačve nastupala je u sledećem sastavu: Filipović (g), Protić, Đurišić (Nenad Jovanović od 46.min), Ristivojević (k), Jevtić, Gemović (Arsenijević od 64.min), Obrovac, Matić, Gjorgijevski (Pejović od 72.min), Adamović i Jeremić.

Nakon 13.kola, fudbaleri Mačve su na 12. poziciji na tabeli, sa 13 bodova. U narednom, 14.kolu Super lige Srbije, Šapčani dočekuju ekipu Borca iz Čačka.

Inače, u utorak 17. oktobra u 13.00 časova biće održano žrebanje parova za 1/8 finala Kupa Srbije za takmičarsku 2017/2018. godinu u prostorijama Fudbalskog saveza Srbije, koje se odigrava 25. oktobra. Raspored daljeg takmičenja: 1/4 finala sreda, 14. mart naredne godine, 1/2 finala sreda, 18. april – prva utakmica, 1/2 finala sreda, 09. maj - druga utakmica i finale sreda, 23. maj.

pr Ana Acan

VestiTurniri
Mačvina škola fudbala