Mačva sutra gostuje ekipi Mladosti u Lučanima10.28.2017.13:23

Pred šabačkim superligašom sutra je 15. kolo Super lige Srbije u okviru kojeg crveno-crni gostuju ekipi Mladosti u Lučanima. Biće ovo izuzetno važan meč za obe ekipe, jer ih deli svega bod razlike na prvenstvenoj tabeli. Mačva trenutno zauzima deveto mesto sa 16 bodova, dok se Mladost sa bodom manje nalazi na desetoj poziciji. Na redovnoj konferenciji za novinare FK „Mačva“ pred sutrašnji meč, svoja očekivanja sa medijima podelili su šef struke, Dragan Aničić i prvotimci Igor Ristivojević i Lazar Ivić.

Šef Stručnog štaba FK „Mačva“ Dragan Aničić kaže da je ova polusezona izuzetno duga i teška, pa tako i susret sa dugogodišnjim superligašom sigurno neće biti lak.

„Trener Mladosti, Nenad Milovanović ima najduži staž u superligaškom takmičenju. Ekipa inače igrački kadar menja neznatno, tako da su svi na okupu duži vremenski period. Takođe i finanasijski dobro stoje, a infrastrukturno su dosta napredovali u poslednje četiri godine. Igrali su Evropu letos, tako da je ekipa Mladosti klub koji se nalazi sigurno u vrhu našeg fudbala, bez obzira na trenutno stanje na tabeli, koje nimalo ne govori o njihovom kvalitetu i oni su realno favoriti u sutrašnjoj utakmici. Imaju pregršt iskusnih igrača - Trifunović, Milošević, Andrić i mnogi drugi, sigurno bih mogao nabrojati 15-tak igrača koji duži niz godina igraju u Super ligi. Mi ćemo i u ovoj utakmici tražiti našu šansu, pokušaćemo da ovo što je bilo dobro protiv Borca, ponovimo i u Lučanima i pokušamo da zabeležimo pobedu. Pravo na to ne može niko da nam uskrati, daćemo sve od sebe da iskoritimo ovu utakmicu, da ostanemo na ovom mestu na tabeli i da se približimo ekipama koje su ispred nas“, rekao je Aničić.

Prvotimac Mačve, Igor Ristivojević kaže da je sutrašnja utakmica posle Partizana i Crvene zvezde, možda i najteže gostovanje u ovoj polusezoni.

„Mladost je jedna dobro organizovana ekipa, znamo kako igraju na domaćem terenu, veoma agresivno i čvrsto. Na nama je da izađemo od prvog minuta jako, kao što smo igrali i prethodnu utakmicu na domaćem terenu protiv Borca skoncentrisano i nadam se da čemo doneti bodove u Šabac. Imali smo u nekoliko proteklih utakmica čvrstu odbranu, mogu reći i agresivnu, tako da ako budemo to ponovili i sutra, vratićemo se sa pozitivnim rezultatom. Bili bi zadovoljni i sa bodom, ali idemo na pobedu“, kaže Ristivojević.

Novi Sad, Kruševac, Beograd i sutra Lučani su četvrto teško gostovanje u nizu, kaže prvotimac Lazar Ivić i dodaje da je vreme da se ponovi igra kao u suretima sa Voždovcem i Javorom u Ivanjici.

„Imamo šansu za novo dokazivanje i osvajanje važnih bodova u sigurno teškoj i borbenoj utakmici koju ćemo po teškom terenu. Šef nam stalno napominje da naša igra treba da se zasniva na defanzivi i ako ne primimo gol, sigurno ćemo stvoriti jednu do dve šanse da zatresemo protivničku mrežu. Daćemo sve od sebe da se u Šabac iz Lučana vratimo ne poraženi“, naveo je Ivić.

Utakmicu u okviru 15. kola Super lige Srbije, sa ekipom Mladosti u Lučanima, šabaka Mačva igra sutra od 17 časova.

pr Ana Acan

VestiTurniri
Mačvina škola fudbala