Mačva sutra dočekuje ekipu Spartaka12.02.2017.16:26

Nedeljni meč u Šapcu u kviru 20.kola Super lige Srbije, prilika je da se crveno-crni revanširaju Subotičanima, koji su ostvarili pobedu na domaćem terenu u prvoj prvenstvenoj utakmici. Utakmica na stadionu Mačve igra se sutra od 13 sati.
Na redovnoj konferenciji za novinare, šef struke Dragan Aničić istakao je da bez obzira što cene protivnika, cilj u sutrašnjem meču je pobeda.
„Posle Zvezde i Partizana, Spartak je trenutno treći klub u državi. U poslednjih šest meseci ovo nam je četvrta utakmica, tako da se poznajemo dobro i reč je o jednoj izuzetno mladoj i talentovanoj ekipi. Tu su Ivanović, Savković, Stojković i drugi da ih ne nabrajam sve, predvođeni trenerom Veselinovićem koji je sa njima napravio veliki uspeh. Imaju prepoznatljiv stil igre i sve to govori da nas čeka još jedna uzbudljiva utakmica, kao i prethodne tri koje smo igrali protiv njih. Pokazali smo da možemo biti ravnopravni sa njima i nema razloga da bdude drugačije u sutrašnjoj utakmici pred našom publikom. Nadam se da ćemo u nedelju imati i malo više sportske sreće koja baš i nije uz nas u poslednje vreme. Bez obzira na to što cenimo protivnika, naš cilj je da zabeležimo pobedu“, rekao je Aničić.

Prvotimac Mladen Lazarević ističe da Mačva bodove u već nekoliko utakmica gubi u samoj završnici i nada se da se to više neće ponavljati.
„Ekipa Spartaka je mlada, poletna i dobro organizovana što govore i rezultati, kao i fenomenalna utakmica sa ekipom Partizana. Mi igramo pred domaćom publikom i naravno da su ambicije pobeda. Moramo da ispravimo neke greške iz prethodnih utakmica i da budemo svesni da se fudbal igra do poslednjeg minuta, jer evo već u dve tri utakmice gubimo bodove u 96. – 97. minutu, tako da uz kvalitetnu igru i malo sportske sreće, nadam se povoljnom rezultatu“, kaže Lazarević.
Najbolji strelac crveno-crnih, Bojan Matić kaže da utakmica sa trećom ekipom na tabeli sigurno donosi težak i uzbudljiv meč.
„Mislim da na našem terenu treba da pokažemo sav kvalitet i nametnemo našu igru, jer pobeda je prioritet u ovom trenutku, kako bi u završnicu polusezone ušli na pravi način. Isto tako nadam se da će nas publika i ovoga puta ispoštovati i doći u velikom broju da nam pruži podršku sa tribina jer nam to svima mnogo znači“, kaže Matić.
Biletarnice na stadionu Mačve sa radom počinju sutra od 11 sati, kada se otvaraju i kapije stadiona.
Predstavnici Sindikata profesionalnih fudbalera “Nezavisnost” I SOS kanala nakon konferencije za novinare u prostorijama FK “Mačva” uručili su nagrade najboljem fudbaleru Super lige Srbije u julu /avgustu, Bojanu Matiću, kao I strelcu najlepšeg gola kola, Mladenu Lazareviću postignutom u utakmici sa Partizanom u Šapcu.
„ Meni je ovo prva sezona u Super ligi i normalno da mi je ova nagrada veliki podstrek da iz svake utakmice budem sve bolji i bolji. Zahvaljujem se novinarima koji su me izglasali i Sindikatu profesionalnih fudbalera „Nezavisnost“ i naravno ovo je motiv da u narednim utakmicama pokažem još veći kvalitet i da sličnih nagrada bude još“, rekao je Matić.
„Sigurno je da je ovaj gol jedasn od lepših u mojoj karijeri, a posebna draž je što je to bilo na stadionu Mačve koji je bio ispunjen do poslednjeg mesta na utakmici sa ekipom Partizana čiju je mrežu čuvao jedan od najboljih golmana u proteklih skoro deset godina, Vladimir Stojković. Od kako sam u dresu Mačve u protekle dve godine ja mislim da sam postigao više od 30 golova i nadam se da će tako biti i ubuduće“, navodi Mladen Lazarević.
Podsećamo da je Bojan Matić ovu nagradu osvojio zahvaljujući najvećem broju glasova novinara u tradicionalnoj anketi SOS kanala i Sindikata “Nezavisnost”. Golgetersku seriju iz Prve lige Srbije Matić je nastavio i u višem rangu, gde je u prvih sedam prvenstvenih kola dao šest golova. Ovom nagradom, Matić ulazi u konkurenciju za izbor najboljih 11 po završetku šampionata. Inače, nagrada za najlepši gol dodeljuje se posle svakog kola u superligaškom prvenstvu.
pr Ana Acan

VestiTurniri
Mačvina škola fudbala