Mačva sutra dočekuje Voždovac - prva utakmica u Šapcu pod reflektorima12.12.2017.16:36

Najbolji način da se zatvori prvi deo superligaškog prvenstva i krunišu uspesi koje šabačka Mačva beleži u poslednje tri godine jeste i sutrašnja utakmica, u okviru 22. kola Super lige Srbije, koja će po prvi put u Šapcu biti odigrana pod reflektorima. Šabačka publika imaće priliku da bodri svoj klub u susretu sa ekipom Voždovca od 17 časova, a kako je rečeno na redovnoj konferenciji za novinare u najavi kola, ovo će biti prava prilika da se nastavi niz pobeda iz prethodne dve utakmice, kao i potvrdi kvalitet iz prvog susreta sa Voždovcem, kada su fudbaleri Mačve na gostovanju izborili tri boda rezultatom od 0:2.
Šef struke crveno-crnih Dragan Aničić kaže da će sutra publika sigurno imati priliku da gleda fudbalski sepktakl jer Mačva dočekuje ekipa koja igra čist fudbal i ima odličnu pas igru.
„U ekipi Voždovca je pregršt mladih i talentovanih igrača, medju kojima su neki osvajali i evropsko prvenstvo za mlade, Luković, Pavlovski...ekipa za pun respekt. Dobili su Partizan u prvom delu prvenstva i tokom cele utakmice bili nadmoćniji. Bez obzira što smo mi slavili u pvom susretu, ja nemam dilemu da nas sutra očekuje težak meč, ali ne ulazimo sa nekim strahom, ali zaista veliko poštovanje za Voždovac. Zahvalio bih se ljudima koji rade na stadionu jer ulažu veliki napor da nam obezbede adekvatne uslove za igru, posebno što smo u zimskim uslovima i teren nije baš u idealnom stanju“, istakao je Aničić.
Kapiten Filip Pejović kaže da posle dve dobre partije u kojima su savladi Spartak i Rad, sutrašnji meč ima imperaiv još jedne pobede.
„Ovo je prilika da sa jednim solidnim bodovnim saldom odemo na zimsku pauzu, zato su ambicije jasne. Voždovac je dobro organizovan klub i kvalitetna ekipa, ali mi smo i u prvoj utakmici u Beogradu da možemo da ih pobedimo. Tako da očekujem pozitivan rezultat i naravno veliku podršku publike“, kaže Pejović.
Prvotimac Miloš Adamović ističe da je Mačva spremna da pruži otpor Voždovcu koji sigurno dolazi u nameri da uzme sva tri boda.
„Imao sam prilike da saradjujem sa trenerom Voždovca Ilijom Stolicom, mada je on tada bio još uvek igrač u OFK Beogradu i dosta znanja je preneo mladim igračima. Ekipa Voždovca sigurni smo dolazi sa namerom da nas pobedi, ali mi smo spremni da pružimo otpor, znamo kako igraju i ako mi budemo pokazali igru kao u poslednje dve utakmice mislim da neće biti nikakvih problema. Očekujem i veliki broj navijača i da završimo polusezonu u jendom lepom ambijentu“, navodi Adamović.
Kapije stadiona FK „Mačva“ otvaraju se u 15 časova, kada sa radom počinju i biletarnice. U skladu sa Zakonom o policiji Republike Srbije, ovlašćeni službenici Ministarstva unutrašnjih poslova u Šapcu fotografisaće i snimati posetioce i učesnike.
Kada je reč o posećenosti superligaških utakmica, na osnovu u sportskim medijima objavljenih informacija, šabačka Mačva se trenutno nalazi na visokom trećem mestu, odmah nakon Crvene zvezde i Partizana, sa ukupno 29.000 na domaćem terenu i nešto više od 19.150 gledalaca na gostovanjima u proteklim utakmicama. Ovim putem FK „Mačva“ se zahvaljuje vernim navijačima za svu podršku koju pružaju našim momcima u borbi za što bolji plasman u superligaškom društvu.
pr Ana Acan

VestiTurniri
Mačvina škola fudbala