Šabačka Mačva sutra gostuje Čukaričkom02.16.2018.11:16

U okviru 23.kola Super lige Srbije, šabačka Mačva sutra od 17 časova u Beogradu gostuje ekipi Čukaričkog. U prvom delu sezone, susret dva superligaša u Šapcu završen je pobedom gostujućeg Čukaričkog od 0:2, pa je sutrašnji meč prilika da Šapčani start prolećnog dela sezone započnu pozitivnim rezultatom jer i motiv i ambicija za revanš postoje.
Na redovnoj konferenciji za novinare u najavi kola, šef Stručnog štaba FK „Mačva“ Dragan Aničić je istakao da je Čukarički klub koji sigurno najviše ulaže u srpskom fudbalu u svoju ekipu.
„Čukarički je klub koji je u ekspanziji proteklih nekoliko godina, sa pregršt iskusnih i mladih i talentovanih igrača koji su igrali fudbal na reprezentativnom nivou u omladinskoj konkurenciji, a pojedini i seniorski fudbal na reprezentativnom nivou, tako da nas sigurno očekuje teška utakmica. Međutim, mi u sutrašnji meč ulazimo sa jasnim ciljem da probamo da nametnemo naš stil igre, bez straha, jer kada igrate protiv ekipe koja je po imenima igrača realno jača od vas, to nikako ne treba da predstavlja barijeru, već izazov. Probaćemo da se suprostavimo, kao što smo radili i u prvom delu prvenstva, pa smo uspevali da pobedimo i ekipe koje su po nekom budžetu ili imenima jače od nas. Ne pretimo, ali je sigurno da ne idemo samo da učestvujemo u utakmici, nego da probamo da napravimo jedan dobar rezultat i da obradujemo naše sa navijače sa jednim ili možda i tri boda“, rekao je Aničić.
Najbolji strelac šabačke Mačve, Bojan Matić sa velikim optimizmom gleda na sutrašnji meč. „Čukarički ima sjajne igrače, ali nakon ovih priprema koje smo odradili mislim da smo spremni za ovakvu utakmicu. Jeste da je prva i da je teška, ali ne idemo sa belom zastavom, pokušaćemo da nametnemo svoju igru i da donesemo bodove u Šabac. Mislim da to nije nemoguće, čak štaviše, verujem u sva tri boda i da sledeće nedelje kući dočekamo Vojvodinu u dobroj atmosferi na stadionu sa našom brojnom publikom“, kaže Matić.

Prvotimac Nikola Milinković kaže da je sutrašnja utakmica prilika za revanš. „Čukarički je jedina ekipa koja nas je nadigrala kući u prvom delu prvenstva. Nadam se da ćemo se dobro suprostaviti sutra u Beogradu i da ćemo uspeti da se revanširamo za taj poraz“, ističe Milinković.

Inače, odluku da svoju karijeru nastave u šabačkom superligašu doneli su i Matić i Milinković, produženjem ugovora.
„Zahvalan sam ljudima u klubu od trenera pa do predsednika Ivice Kralja, svi ljudi koji su u klubu omogućili su mi da ovde budem do leta, pa ćemo videti šta i kako za dalje. Jednostavno, ostajem veran klubu koji me je i stvorio na velikoj fudbalskoj sceni i ja ću da im se odužim na najbolji mogući način tokom ovih narednih šest meseci“, naglasio je Bojan Matić.

„U klubu sam već punih 13 godina, Mačva je moja porodica i želja mi je da još uvek učestvujem u njenim uspesima. Ponosan sam što sam bio deo i ovog istorijskog uspeha koji je klub napravio nakon 65 godina, čime sam i ja lično postao deo superligaškog društva“, rekao je Nikola Milinković.

Utakmica na stadionu na Banovom brdu igra se sutra od 17 časova. Prvu utakmicu prolećnog dela prvenstva na domaćem terenu, Šapčani igraju naredne subote kada dočekuju ekipu Vojvodine.

pr Ana Acan

VestiTurniri
Mačvina škola fudbala