Mačva u subotu gostuje Radniku u Surdulici03.01.2018.21:12

U okviru 25. kola Super lige Srbije, šabačka Mačva u subotu od 15 časova gostuje ekipi Radnika u Surdulici. Iako su u prvom delu prvenstva na domaćem terenu Šapčani savladali Surduličane ubedljivom pobedom od 4:0, u novi susret sa Radnikom ulaze oprezno očekujući težak meč.

Šef struke crveno-crnih, Dragan Aničić na konferenciji FK „Mačva“ u najavi kola istakao je da će utakmica biti zahtevna i teška zbog protivnika koji je na svom terenu jako neugodan.

„Sama atmosfera u Surdulici, kvalitet ekipe, ali i vremenski uslovi usloviće težak meč u subotu. Radnik je promenio nekoliko igrača u prelaznom roku i sigurno neće biti utakmica kao što je bila u Šapcu u prvom delu, jer su oni na svom terenu drugačiji. Imamo malih kadrovskih problema, Matić verovatno neće igrati zbog povrede. Što se tiče sastava tima, na to će uticati i vremenski uslovi, a treba imati u vidu da nam je blizu i sledeća utakmica na koju takođe moramo da mislimo u ovom trentku“, kaže Aničić.

Prvotimac Mladen Lazarević očekuje težak susret, jer su do sada na gostovanju Radniku sve ekipe teško osvajale bodove.

„Svi znamo da su tamo i Crvena zvezda i Partizan teško osvajali bodove. Pored kadrovskih problema koje trenutno imamo, mislim da ćemo imati snage da ostvarimo povoljan rezultat. Ovde jesmo pobedili 4:0, sigurno je visok rezultat s obzirom da su oni imali igrača manje, možda i sa te strane žele da nam se revanširaju, ali ja verujem da ćemo savladati sve eventualne prepreke“, navodi Lazarević.

Filip Arsenijević smatra da će do bodova doći ekipa koja se bolje snađe u zimskim uslovima, jer je teško na ovakvim terenima protivniku nametnuti neku svoju igru.

„Zbog zimskih uslova, teren će sigurno biti težak, igra će se preskakati, tako da verujem da ekipa koja se bude bolje snašla u tim uslovima će i osvojiti bodove. Mi smo ovih dana trenirali po snegu, ledu... ali atmosfera u ekipi je odlična i verujem da ćemo tu pozitivnu energiju preneti i u subotu na teren. Imamo razlog za optimizam i zalaganjem mislim da ćemo doći do povoljnog rezultata“, kaže Arsenijević.

Ekipa Radnika nakon 24. odigrana kola nalazi se na 10 poziciji na tabeli Super lige Srbije, dok je šabačka Mačva sa dva boda manje na 12 mestu.

pr Ana Acan

VestiTurniri
Mačvina škola fudbala