Šabačka Mačva sutra dočekuje ekipu Napretka iz Kruševca03.06.2018.13:51

U okviru 26. kola Super lige Srbije, Šapčani sutra na svom terenu dočekuju ekipu FK „Napredak“ iz Kruševca. U prvom delu sezone, šabačka Mačva je na gostovanju savladana rezultatom 3:1, pa se i u ovaj susret ulazi sa željom za revanš, rečeno je između ostalog na redovnoj konferenciji FK „Mačva“ u najavi kola.
Šef struke, Dragan Aničić sutrašnji meč karakteriše kao do sada najtežu utakmicu jer je reč o kvalitetnom protivniku koji predvodi najiskusniji trener u superligaškom društvu, Milorad Kosanović.
„Ekipa Napretka je spoj mladosti i iskustva i kao što je rekao njihov trener, pobedili su prve četiri ekipe na tabeli, tako da sam taj podatak govori o kvalitetu ekipe. Dva najbrža igrača u ligi Ndiaye Ibrahima i Aleksa Vukanovića, je jako teško čuvati na nekom širokom prostoru u šta su mogli da se uvere i igrači Vojvodine na prethodnoj utakmici. Dobro ih poznajemo, znamo i njihove mane, s obzirom i na stanje terena, očekujem borbenu utakmicu i da prikažemo partije kao i u prethodne tri utakmice uz bolju efikasnost što nam je falilo u prethodnim mečevima. U Šapcu ne prepuštamo ulogu favorita nikome i nadam se da ćemo pružiti dobru i dopadljivu igru i nadam se našoj pobedi“, rekao je Aničić.

Prvotimac Mačve, Miloš Adamović u dosadašnjoj karijeri imao je priliku da sarađuje sa trenerom Kruševljana, Kosanovićem, kao i sa igračem Nikolićem.
„Napredak je jedna ozbiljna ekipa u ligi, imaju trenera Kosanovića sa kojim sam imao prilike da sarađujem, izuzetno ozbiljan trener sa ogromnim iskustvom i mislim da će sigurno dovesti ekipu sa namerom da napadne i pobedi, ali mi smo favoriti u Šapcu i očekujem po ovom našem terenu, na kom smo pobedili Spartak i druge dobre ekipe, da ostvarimo pobedu i protiv Napretka. Imaju odličnog igrača u svojim redovima, Nikolića sa kojim sam igrao i smatram da najveća opasnost preti od njega i od Vukanovića koji je brz, korpulentan i opasan u šesnaestercu. Očekujem da ćemo uspešno blokirati sve te njihove prilaze ka našem golu i mislim da je došlo vreme da konačno pobedimo u Šapcu“, kaže Adamović.

Uz poziv šabačkoj publici da u što većem broju sutra ispune tribine stadiona Mačve, Lazar Ivić takođe sa optimizmom ulazi u sutrašnji meč.
„Očekuje nas serija teških mečeva, za dve nedelje odigraćemo četiri utakmice. Očekujem sutra veoma borbenu utakmicu, kao što su bile i prethodne tri, zbog teškog terena koji je pun vode. Nama to nije problem, pokazali smo da možemo da osvojimo bodove i u takvim uslovima, zato se nadam da ćemo sutra osvojiti tri boda koja će nam značiti za neku mirniju situaciju na tabeli“, navodi Ivić.
Ulaznice za sutrašnji meč mogu se kupiti na biletarnicama „Stadiona Mačva“ u Šapcu od 13 sati na dan odigravanja utakmice. Zapadna tribina – 500 din, Istok – 300 i Jug - 200 dinara. Podsećamo da po propisu superligaškog takmičenja, deca do 16 godina mogu prisustvovati utakmicama jedino u pratnji roditelja ili staraoca i u tom slučaju ulaz na stadion za decu do 16 godina je besplatan.
Na Zapadnoj tribini zbog ograničenog broja mesta, napominjemo da se ulaz naplaćuje svima, dok za Jug i Istok dame i deca do 16 godina imaju besplatan ulaz.
Kapije stadiona FK „Mačva“ otvaraju se u 13 časova. U skladu sa Zakonom o policiji Republike Srbije, ovlašćeni službenici Ministarstva unutrašnjih poslova u Šapcu fotografisaće i snimati posetioce i učesnike.

pr Ana Acan

VestiTurniri
Mačvina škola fudbala