Omladinci i kadeti Mačve sutra igraju prvenstvene utakmice04.03.2018.18:43

Omladinska selekcija Mačve sutra u okviru 19.kola Kolubarsko-mačvanske lige dočekuje ekipu „Železničara“ iz Lajkovca. Utakmica se igra na stadionu u Majuru od 12 sati.

Nastavak prvenstva za Omladince Mačve počeo je turbulentno i kako ističe trener Dejan Sarić, veruje da će igrači uspeti da se psihološki vrate u takmičarski deo sezone.

„Uspeli smo u Valjevu malo da se stabilizujemo, odigrali smo remi sa ekipom Budućnost Krušika, ali verujem da ćemo sutra protiv Lajkovca ostavriti prvu pobedu u ovom delu prvenstva. Rezultatski zaostajemo trenutno za Ubom tri boda, pa nam je i sutrašnja utakmica veoma važna, jer već 10. aprila dočekujemo Jedinstvo iz Uba. Imperativ i u tom susretu, kao i u svakom drugom je pobeda i nadam se da ćemo uspeti to i da ostvarimo“, kaže trener Sarić.
Omladinci Mačve trenutno se nalaze na drugom mestu na tabeli sa 26 bodova, dok prvoplasirana ekipa Jedinstva iz Uba, trenutno ima tri boda više.

Kadetska selekcija FK „Mačva“ sutra u okviru 19. kola Kolubarsko-mačvanske lige dočekuje ekipu Loznice, a trener Dragoslav Kostić sa svojim igračima u meč ulazi sa željom da ostvari prvu pobedu nad Lozničanima, s obzirom da su u prvom susretu igrali nerešeno.

„Ekipa Loznice je u prvom delu prvenstva uspela je da nam otkine dva boda, igrali smo nerešeno 1:1, tako da imamo obavezu da sutra napravimo dobar rezultat. Siguran sam da će dečaci dati svoj maksimum u sutrašnjoj utakmici, jer razloga za to imamo dosta. Prethodne dve utakmice smo odigrali dobro, pobedili smo ekipu Mačve iz Bogatića sa 5:0. Sa ekipom Sanrajsa ostvarili smo pobedu rezultatom 4:2, gde su moji dečaci pokazali da i pored nešto slabije igre u odnosu na prethodni period ipak pokazali kvalitet i da i tada mogu da dobijaju utakmice. To mi daje nadu da ćemo prvenstvo završiti onako kako smo i planirali, na prvom mestu“, kaže Kostić.

Kadeti Mačve utakmicu sa ekipom FK „Loznica“ igraju sutra od 10 sati na stadionu u Majuru. Inače, nakon tri kola u prolećnom delu prvenstva, Kadeti Mačve nalaze se na prvom mestu na tabeli sa 40 bodova, dok je sa deset bodova manje, na drugom mestu ekipa FK „Sanrajs“.

pr Ana Acan

VestiTurniri
Mačvina škola fudbala