Mačva i Bačka podelili bodove04.22.2018.20:06

U drugoj utakmici play-out faze takmičenja Super lige Srbije, šabačka Mačva je na gostovanju ekipi Bačke, odigrala nerešeno 1:1 (1:0). Do vođstva u 19. minutu susreta prvo su došli domaći, dok su Šapčani pogotkom Nikole Milinkovića sa bele tačke, u 89.minuti izjednačili rezultat i tako uknjižili važan bod u gostima.

Šef struke crveno-crnih Dragan Aničić ističe veliki značaj ove utakmice i boda u gostima, s obzirom na činjenicu da su Šapčani u ovaj susret ušli bez nekoliko standardnih igrača.

„Iako smo imali mnogo problema pre utakmice, momci su još jednom pokazali snagu i karakter. Ovo je veliki bod i veliki korak ka opstanku. Bog zna da nagradi hrabrost i upornost“, rekao je kratko Aničić.

Mačva: Puletić (g), Marković, Jevtić, Božić, Jovanović, Lazarević (Tošić od 58.min), Arsenijević (Miketić od 46.min), Milinković (k), Matić (Gigić od 67.min), Adamović, Jeremić.

Bačka: Jevrić (g), Dimitrijević, Bajić (Šarac od 61.min), Varga, Tasić, Švonja (Jovanić od 87.min), Mićić, Bajić, Čeković (k) (Pantić od 68.min), Đorić, Luković.
Žuti kartoni: Luka Luković.

U narednom, 3. kolu plejauta u sredu 25.aprila šabačka Mačva dočekuje Rad, a već u četvrtom kolu 29. aprila takođe u Šapcu crveno-crni igraju sa ekipom Radnika. U petom kolu, 05. maja Mačva gostuje ekipi Mladosti u Lučanima, dok sa ovom ekipom 09. maja Šapčane u Lučanima očekuje i revaš utakmica polufinala Kup-a Srbij. Ponovo nakon svega tri dana, Mačva dočekuje Javor-Matis 12. maja, a poslednja sedma utakmica finalne faze takmičenja Super lige Srbije igra se 19. maja, kada Mačva gostuje ekipi Zemuna.

pr Ana Acan

VestiTurniri
Mačvina škola fudbala