Sve brojniji Mačvini pioniri postižu dobre rezultate05.07.2018.23:41

Pioniri i mlađi pioniri FK Mačva, dečaci godišta 2003. i 2004. trenutno se takmiče u Kolubarsko-mačvanskoj i Opštinskoj ligi. Ono što je očigledno iz godine u godinu su sve brojniji, jer interesovanje dece za Mačvin dres neprestano raste.

Selekcija pionira 2003. godišta igra Kolubarsko-mačvansku ligu i trenutno se nalazi na četvrtom mestu na tabeli, što je prema rečima trenera Slobodana Radojčića, zadovoljavajući uspeh.

„Ovi dečaci nemaju imperativ nekih velikih rezultata i osvajanja prvih mesta, ovde regrutujemo i pripremamo igrače koji su potrebni kadetskoj i omladinskoj selekciji. Inače, i ove godine kao i prošle u drugom delu prvenstva igraju znatno bolje, upravo zbog toga što nam deca stalno dolaze i radimo doselekcije. U drugom delu prvenstva zabeležili smo jedan poraz jer smo odigrali utakmicu na Gradskom stadionu gde je nemoguće igrati, a ovo je ekipa koja traži dobar teren kako bi pokazala i dobru igru, a sve ostale utakmice smo dobili. Sa prvakom Savacijumom, smo odigrali nerešeno na njihovom terenu, davali smo dosta golova, stvarali šanse i očekujem da će ovi dečaci koji sada prelaze u kadetsku selekciju dostojno nastaviti da rade sa mojim kolegama i saigračima“, kaže Radojčić.

Mlađi pioniri, dečaci 2004.godište takmiči se na opštinskom nivou, i tek su odigrana dva kola. „Zadovoljan sam dečacima i siguran sam da ćemo imati jednu kvalitetnu selekciju, jer mogu reći da su trenutno kvalitetniji čak i od starijih pionira, ali treba još neke stvari sklopiti i uraditi na treninzima koji nas očekuju“, dodaje Radojčić.

Početkom juna Mačvini pioniri će učestvovati na Međunarodnom turniru u Banjaluci, pa se dečaci 2003. godište pripremaju za dostojno reprezentovanje FK Mačva i našeg grada.

„Očekujem da ćemo i u Banjaluci napraviti dobar rezultat, jer nije nam cilj da odemo turistički, nego da napravimo rezultat. Nakon pauze od dve tri nedelje, nastavljamo odmah sa radom, a pripreme nas očekuju na Tari, tako da i tokom leta nema velikog odmora“, kaže Radojčić.


Šabački kraj ima izuzetno talentovanu decu što se tiče fudbala i treba učiniti sve da im se omoguće kvalitetni uslovi za treniranje i usavršavanje.

„U Šapcu postoji veliki broj škola fudbala i šteta je što pojedine ne žele da sarađuju sa Mačvom, a sada imaju priliku da ta saradnja zaista bude kvalitetna. Ljudi koji vode Mačvinu školu prihvataju svaku saradnju sa drugim školama i trebalo bi regrutovati najkvalitetniju decu da igraju u Mačvi, a ostale škole da školuju mališane koji će kasnije svojim kvalitetom konkurisati ostaloj deci. Šabac ima izuzetan potencijal samo treba još više raditi. Inače, u ovom uzrastu nije bitan rezultat, deca se još uvek igraju, a u svemu tome mogu se videti, dobri potezi i mnogo golova baš zato što su deca opušteni i nemaju pritisak“, objašnjava trener Radojčić.

Svi dečaci zainteresovani da treniraju u FK Mačva, mogu se obratiti direktoru Omladinske škole Nikoli Jelikiću ili trenerima mlađih kategorija i biće primljeni i rado prihvaćeni kako bi nastavili ili započeli fudbalsko usavršavanje. U funkcionisanju svakog kluba jedan od važnih segmenata je i kvalitet Omladinske škole. FK Mačva od dolaska predsednika Ivice Kralja polaže veliku pažnju na rad sa mlađim kategorijama, jer se među ovom decom sigurno nalaze budući šamipioni koji će kao prvotimci Mačve pisati novu klupsku istoriju i postizati, nadamo se, još veće uspehe nego što je to bio slučaj u proteklih 100 godina.

pr Ana Acan

VestiTurniri
Mačvina škola fudbala