Prva utakmica u Šapcu, Mačva sutra dočekuje ekipu Napretka07.27.2018.13:46

Prva utakmica pred šabačkom publikom u novoj superligaškoj sezoni biće odigrana u subotu, 28.jula od 19 časova, kada Mačva dočekuje ekipu Napretka iz Kruševca. Na redovnoj konferenciji za novinare u najavi kola, šef struke crveno-crnih Dragan Aničić ističe da će predstojeći susret biti veoma težak jer je ekipa Napretka među pet najboljih klubova u državi.

„Ekipa Napretka ima dva sigurno najbrža špic igrača u ligi Vukanovića i Ndiaye. Igrači su dugo zajedno, dobro vođeni. Mi smo prošle godine tamo izgubili, ovde u Šapcu smo pobedili u teškom susretu, kakav očekujem ponovo i u subotu. Pokušaćemo da sve njihove mane iskoristimo, a dobre stvari koje imaju u igri predupredimo našom dobrom igrom u defanzivi. Ne mogu da obećam ništa što se tiče rezultata, ali mogu da ćemo sigurno dati sve od sebe da pokažemo da i u ovakvom sastavu u ovom trenutku možemo da pariramo svakoj ekipi u Super ligi“, kaže Aničić.

Prvotimac Mladen Lazarević kaže da ekipa Napretka ima sličan način igre kao i Mačva.

„Kruševljani imaju brz kontranapad koji mi postižemo preko Gavrića i Gemovića. Mislim da neće biti mnogo igre, ali sigurno je da ćemo dati 100 posto svojih mogućnosti da osvojimo prva tri boda pred domaćom publikom. Nadam se da će podrška sa tribina biti brojna, sigurno je da nam to znači posebno u Šapcu. Prošle godine smo bili treći tim po gledanosti, nadam se da će tako biti i u ovoj sezoni“, naveo je Lazarević.

Napadač crveno-crnih, Petar Gigić veruje u pozitivan rezultat uz podršku vernih navijača.

„Ekipa Napretka je za razliku od nas sezonu startovala pobedom, ali u Šapcu smo mi favoriti. Ovom prilikom bih pozvao navijače da dođu u što većem broju da nas podrže i da zajedno osvojimo prva tri boda u prvenstvu. Uz naš maksimum i njihovu podršku, pozitivan rezultat mora doći“, rekao je Gigić.

Biletarnice na dan utakmice sa radom počinju od 16 časova, a cena ulaznica je ista kao i prošle sezone. Zapad 500 dinara, Istok 300 i Jug 200 dinara. Posebno naglašavamo da po propisu superligaškog takmičenja, deca do 16 godina mogu prisustvovati utakmicama jedino u pratnji punoletne osobe i u tom slučaju ulaz na stadion za decu je besplatan. Inače, sezonske ulaznice se mogu kupiti u prostorijama FK Mačva svakog radnog dana od 09 do 14 časova po sledećim cenama: Zapad 5.000 dinara, Istok 3.000 i Jug 2.000 dinara.

pr Ana Acan

VestiTurniri
Mačvina škola fudbala