Mačva u nedelju gostuje Radniku u Surdulici08.17.2018.13:38

U okviru 05.kola Super lige Srbije, šabačka Mačva će na gostovanju ekipi Radnika u Surdulici pokušati da osvoji nove bodove kako bi učlinila još jedan korak ka sredini tabele superligaškog društva. Utakmica se igra u nedelju, 19. avgusta od 20 časova.

U najavi kola na redovnoj konferenciji za novinare FK Mačva, šef struke crveno-crnih Dragan Aničić kaže da je ovoga puta raspored takav da je ovo već peta u nizu teška utakmica, sa kvalitetnim i jakim protivnicima, a gostovanje u Surdulici je uvek zahtevno i zbog putovanja i zbog kvalitetnog protivnika.

„Radnik je nezgodan na svom terenu, retko gubi utakmice, iskusna su ekipa koja već godinama stabilno igra Super ligu i pravi dobre rezultate. Predvođeni su trenerom koji je već duži niz godina u Super ligi i ima internacionalno iskustvo, tako da ne očekujem ni težu ni lakšu utakmicu u odnosu na prethodne četiri. Očekujem samo da valorizujemo ono što nismo u proteklim susretima, jer na osnovu prikazane igre, zaslužujemo više. Moraćemo mnogo pažnje da obratimo na njihova dva mlada i brza igrača Zlatanovića i Keremeha koji dobro koriste prostor i kažnjavaju svaku grešku protivnika. Na njihovu agresiju koju imaju u veznom redu, moramo da odgovorimo nekom našom agresijom. Imamo naš cilj, a to je pobeda, kao i prikazivanje igre koja nas odlikuje već duži vremenski period“, naveo je Aničić.

Novajlije u redovima crveno-crnih Đorđe Šušnjar i Dejan Babić takođe su izneli očekivanja od meča koji Šapčane očekuje u Surdulici.

„Svi znamo da Surdulica kući igra izuzetno dobro, mešutim i mi smo u ove četiri utakmice pokazali da možemo da igramo jako dobro. Ako nastavimo tako rezultati nece izostati. Očekujem jaku i borbenu utakmicu, imamo naše zadatke i ciljeve na kojima radimo tokom treninga i sve to treba da prenesemo na teren, ukoliko to uspemo povoljan rezultat neće izostati“, kaže Đorđe Šušnjar.

„Mogu da garantujem da ukoliko damo tih 100 posto i ispunimo dogovor iz svlačionice pred utakmicu, sigurno možemo da se vratimo sa povoljnim rezultatom. Ovde sam oko dva meseca, odlično sam prihvaćen, atmosfera u ekipi je izvanredna i verujem da ćemo uspeti u ovoj sezoni da igramo play-off“, naveo je Dejan Babić.

Ekipa Radnika nakon četiri odigrana kola trenutno zauzima 08.mesto sa šest bodova, dok je šabačka Mačva sa dva boda manje na 11. mestu superligaške tabele.

Pr Ana Acan

VestiTurniri
Mačvina škola fudbala