Mačvina prva trojka na gostovanju08.19.2018.23:49

Šabačka Mačva uspela je da ostvari prvu pobedu na gostujućem terenu i to u Surdulici u susretu sa ekipom Radnika. Utakmica 05.kola Super lige Srbije završena je rezultatom 0:1. Jedini pogodak na utakmici postigao je Đorđe Šušnjar u 30. minutu utakmice.

Šapčani su pre pobedonosnog gola stvarali šanse preko Gavrića i Šušnjara, a nakon pogotka i u drugom delu igre mreži domaćina zapretili su ponovo Gavrić, kao i Adamović. Tokom celog meča crveno-crni su dominirali i kako ističu u stručnom štabu Šapčana, pobeda je potpuno zaslužena.

Šef stručnog štaba FK Mačva, Dragan Aničić kaže da su u ovom meču naplatili ono što nisu uspeli u nekoliko prethodnih utakmica.

„Kao i uvek u životu ako pokažete predanost i upornost rezultat toga dođe pre ili kasnije. Danas smo naplatili ono što nismo u nekoliko prethodnih utakmica. Izuzetno teška utakmica koju smo mogli i ranije da rešimo, jer je Gavrić kod rezultata 1:0 pogodio prečku. Ali i domaćin je imao svoje šanse i konačno smo imali i sreće u pojedinim situacijama i zasluženo pobedili“, ističe Aničić.

Radnik: Vasiljević (g), Mladenović, Žarković, Stevanović, Pantelić, Čubrilo (Milovanović od 87.min), Keremeh, Ristović (Đorđević od 78.min), Pejčić, Zlatanović i Kovačević (Stojanović od 61.min). Žuti kartoni: Dušan Pantelić 70.min, Marko Čubrilo 86.min i Dragan Žarković 90.min.

Mačva: Puletić (g), Pejović (k), Ivić, Jovanović, Marić, Obrovac, Gavrić (Jeremić od 90.min), Šušnjar, Ristivojević, Adamović (Babić od 84.min) i Gemović. Žuti kartoni: Slavko Marić 40.min, Filip Pejović 52. i Ivan Obrovac 79.min.

Mačva se posle druge pobede od starta sezone probila na sedmo mesto sa sedam bodova. Narednog vikenda, Šapčani dočekuju ekipu Partizana.

pr Ana Acan

VestiTurniri
Mačvina škola fudbala