Mačva u nedelju dočekuje Partizan08.24.2018.15:41

Prvi susret Mačve i Partizana u novoj superligaškoj sezoni šabačke ljubitelje fudbala očekuje u nedelju, 26. avgusta od 19 sati i 30 minuta. Direktan prenos utakmice 06.kola Super lige Srbije obezbeđen je na TV Arena sport. Interesovanje za ovaj meč je izuzetno veliko, tako da se očekuje da će nedeljnom fudbalskom spektaklu u Šapcu prisustvovati blizu 10 hiljada posetilaca.

Šef stručnog štaba Dragan Aničić u najavi kola na redovnoj konferenciji za novinare FK Mačva istakao je da za ovaj susret nije potrebna neka posebna motivacija kod igrača, protivnik je veliki favorit u utakmici, ali i da je Mačva u prošloj sezoni pokazala da sa svima može kvalitetno da igra.

„Poštujemo svakog i ne plašimo se nikoga. Partizan je u poslednje vreme podigao nivo igre, a samim tim i rezultata koji imaju. Sa novim izuzetno dobrim trenerskim tandemom, verujem da će Partizan u narednom periodu vratiti nivo igre kakav takav klub i zaslužuje. Mi ćemo se potruditi da u nedelju to ne bude slučaj, i ako nam ne daju velike šanse, ali ako su šanse jedan naprema milion, treba iskoristiti i taj jedan posto. U prošloj prvenstvenoj utakmici u Šapcu sa Partizanom smo bili veoma blizu povoljnog rezultata, pa se nadam da će tako biti i u ovoj i da ćemo uz pomoć velikog broja naših navijača uspeti da iznenadimo Partizan“, kaže Aničić.

Prvotimac Mačve, Mladen Lazarević prošle sezone je postigao gol u utakmici sa Partizanom u Šapcu koji je proglašen za najlepši gol kola i ovoga puta čekaće svoju šansu, pre svega čuvajući gol, a ukoliko se ukaže prilika i za postizanje pogotka.
„Dolazi nam jedna od najboljih ekipa u zemlji, utakmica će sigurno biti teška, i na taktičkom i na trkačkom planu. Mi ćemo napraviti dobru analizu, znamo neke njihove mane i pokušaćemo to i da iskoristimo. Pozivam navijače da i u nedelju budu uz nas. Prošle sezone se videlo koliko nam njihova podrška znači u takvim utakmicama, a mi ćemo sigurno dati 200 posto i nadam se da ćemo izboriti povoljan rezultat“, naveo je Lazarević.

Igor Ristivojević takođe od novog susreta sa Partizanom očekuje veliku borbu i nada se dobrom rezultatu.

„Ukoliko dobro uđemo u utakmicu od prvog minuta, možemo i da očekujemo dobar rezultata. Pokazali smo da nismo domaćinska ekipa, da možemo da pobedimo i na gostujućem terenu, poslednji primer je utakmica u Surdulici. Naravno, ne želim da pretim, ali mi imamo naš stil igre, sigurno je da ćemo se 90 minuta boriti za svaku loptu, jer protiv Partizana iskreno ako date 100 posto, možda nije dovoljno, zato ćemo dati 200 posto. Na našem terenu idemo na pobedu, ne mogu da kažem da li ćemo biti zadovoljni nerešenim rezultatom jer sve zavisi od toka utakmice. Verujem da će „goreti“ stadion i da će biti ispunjen do poslednjeg mesta“, kaže Ristivojević.

Prodaja ulaznica počinje u subotu, 25.avgusta. Biletarnice na stadionu Mačve u subotu radiće od 16 do 19 časova, dok će na dan utakmice prodaja ulaznica početi od 11 sati. Cene: Zapad 1.000 din, Istok 500 i Jug 400 din. Ulaz je besplatan samo za decu mlađu od 10 godina na Istočnoj i Južnoj tribini, dok na Zapadnoj tribini zbog ogranicenog broja mesta, ulaz plaćaju svi uzrasti. Deca do 16 godina mogu prisusutvovati utakmici samo u pratnji punoletne osobe.

Gostujući navijači crno-belih biće smešteni na Istočnoj tribini (takozvanom boksu – predviđenom za gostujuće navijače). Vlasnici sezonskih ulaznica i na ovom meču mogu zauzeti mesto na tribini za koju i poseduju sezonsku kartu.

Fudbalski savez Srbije ovaj meč je proglasio utakmicom visokog rizika, zbog čega se mole posetioci da poštuju navedena pravila, kao i sva uputstva pripadnika policije i službe obezbeđenja. Potpredsednik FK Mačva, Dragan Antonić posebano apeluje na navijače da na utakmicu dođu sat ranije i zauzmu svoja mesta, kako ne bi došlo do zagušenja ulaza i bespotrebnih gužvi i čekanja.

„Ulice oko stadiona biće zatvorene za saobraćaj na dan utakmice od 16 časova, zbog čega molimo građane da svoje automobile parkiraju na drugim mestima. Na ulazima stadiona biće sprovedene rigorozne kontrole, zato je jako važno da posetioci dođu što ranije na utakmicu, izbegnu gužve i posebno apelujemo da sa sobom ne nose nedozvoljena pirotehnička i druga sredstva. Navijači Partizana će u dogovoru sa pripadnicima policije i službe obezbeđenja biti smešteni na delove tribina koji su određeni za to“, naglašava Antonić.

Kapije stadiona Mačve otvaraju se dva sata pre početka utakmice, u 17:30h.
pr Ana Acan

Dobrodošli na novi fudbalski spektakl!

VestiTurniri
Mačvina škola fudbala