Očekuje se kalendar takmičenja Srpske lige Zapad02.26.2012.21:29

Na nedavno održanom sastanku Izvršnog odbora Fudbalskog Saveza Regiona Zapadne Srbije koji je zadužen za takmičenje u Srpskoj ligi grupa Zapad u kojoj se takmiči naš klub, nije određen tačan početak odnosno datum za nastavak prvenstva. #382;eni kalendar takmičenja Srpske lige ''Zapad'' i zona: Morava, Dunav i Drina, kao i mlađih selekcija grupa Morava nije usvojen. Klubovi su se javljali savezu i tražili kasniji nastavak prolećnog dela prvenstva, pa je odlučeno, da konačnu odluku donese sekretarijat. Inače, nastavak prvenstva je bio predviđen za 17/18. mart
(subota – nedelja ), sa završetkom 10. juna 2012. godine ( nedelja ). Vanredna kola ( 21. kolo- 18. april ) i ( 26. kolo – 16. maj ).
Na ovoj stranici prenećemo deo zaključaka usvojenih na pomenutom sastanku:
"Pisane izveštaje o takmičenju u jesenjem delu prvenstva u Srpskoj ligi ''Zapad'' dali su, komesar za takmičenje Predrag Milivojević, komesar za delegiranje sudija Mile Gvarilović i disciplinski sudija Žarko Stevanović. Titula jesnjeg prvaka zimuje u Užicu, ekipa Jedinstvo-putevi osvojila je 34 boda, tri manje ima Mačva iz Šapca, a Rudar iz Kostolca sa 30 bodova zauzeo je treću poziciju i to su ozbiljni kandidati za plasman u viši rang.U prvom delu takmičenja, samo jedan susret registrovan je službenim rezultatom, Rudar – Radnički Stobeks 0:3. Za ekipu iz Kostolca, nastupao je igrač Stefan Milosavljević sa dve javne opomene. Propusti u organizaciji utakmice, bilo je na četiri susreta.
U Šapcu:
Mačva – Jedinstvo sa Uba, u Ljubiću: Polet – Rudar, u Klupcima: Radnički Stobeks – Šumadija iz Aranđelovca i u Bunbarevom Brdu: Partizan – Mačava. Na svim susretima, primenjen je disciplinski prvilnik protiv domaćih ekipa i njihovih funkcionera. Njaduže vremenske kazne, zaradili su funkcioneri klubova. Dobrivoje Stojnić iz Radničkog Klupci, pauziraće godinu dana, a Željko Perkunić iz Partizana, tri meseca.Zbog propusta u organizaciji utakmice u Klupcima. Radnički Stobeks – Šumadija, domaća ekipa je kažnjena sa tri susreta, neigranja na svom terenu. Boban Đergović, a i drugi članovi Izvršnog odbora, imali su konkretno pitanje. Zašto su ocene sudija tajna i zašto klubovi nebi mogli da znaju kako su ih delegati ocenili i ko su nam najbolje sudije ? Obrazloženje je, da je lista u nadležnosti FSS i da ne bi bilo kalkulisanja sa ocenama. Tek tada bi se vršio pritisak na delegate da daju što veće ocena. "
U narednom periodu (početkom marta verovatno) očekujemo da sekretarijat donese odluku o datumu koji bi trebao da označi nastavak takmičenja u Srpskoj ligi grupa Zapad.

VestiTurniri
Mačvina škola fudbala