Mačva sutra gostuje ekipi Mladosti u Lučanima08.30.2018.12:20

U nastavku superligaškog prvenstva, šabačka Mačva u okviru 07.kola, gostuje ekipi Mladosti u Lučanima. Ovaj susret prava je prilika da na još jednom teškom gostovanju, crveno-crni pokušaju da izbore bodove, kako bi na dvonedeljnu pauzu otišli zauzimajući srednji deo tabele. Utakmica se igra sutra od 18 časova, a direktan prenos obezbeđen je na TV Arena sport.

Na redovnoj konferenciji za novinare FK Mačva, šef struke Dragan Aničić podseća da je Mačva sa Lučanima do sada odigrala najveći broj utakmica - u prvenstvu, play-out fazi i Kup takmičenju, kao i prijateljski susret, tako da se ekipe međusobno odlično poznaju.

„Mislim da nam je ovo čak šesta utakmica protiv Lučana u poslednja tri meseca. Sigurno je da se dobro poznajemo i da tu nema nekih iznenađenja. To je ekipa sa najiskusnijim trenerom u ovoj ligi i sa mnogo igrača sa velikim superligaškim iskustvom. Neće nam biti nimalo lako, ali iz istorije ovih naših duela može se zaključiti da su nijanse odlučivale. Imali su više uspeha od nas, ali to ne znači da tamo idemo sa belom zastavom. Pokušaćemo isto kao i u ovim utakmicama koje su iza nas, da nametnemo tu neku našu agresiju, da igramo brzo i da damo sve od sebe da napravimo dobar rezultat. Trenutna pozicija na tabeli govori da su imali dobar start u prvenstvu, što je povezano sa kontinuitetom koji imaju i u radu i u igri“, kaže Aničić.
Zbog parnih kartona, u sastavu crveno-crnih sigurno neće biti Miloš Adamović, dok se od povreda još uvek nisu oporavili Tošić, Gigić i Jeremić.

Prvotimac Ivan Obrovac kaže da je evidentno da je ekipa Mladosti odlično startovala ovu sezonu sa tri pobede i tri remija, ali želja Mačve je da i sa ovog gostovanja donese bodove u Šabac.

„Mladost je ekipa koja nema poraz u proteklih šest kola, što je odličan start prvenstva. Veliki broj iskusnih igrača i kvalitetnih pojedinaca, kao što su Radivojević, Pejović, Tumbasević koji su možda i tri najbolja igrača u ekipi. Želimo da prekinemo tradiciju poraza na terenu u Lučanima i daćemo sve od sebe da i na ovom gostovanju osvojimo bodove, kao što smo to uspeli u Surdulici“, navodi Obrovac.

Vezista Lazar Ivić veruje da ukoliko vezni red Mladosti bude adekvatno zaustavljen, neće biti većih problema za Mačvu.

„Za mene ekipa Mladosti je među tri-četiri najbolje u ovoj ligi, što pokazuje i trenutno stanje na tabeli. Oni nisu značajno menjali svoj igrački kadar, ostao je veći deo igrača od prošle sezone. U prethodnih šest susreta sa ekipom Mladosti, sve smo bili tu negde blizu uspeha, mislim da je sada pravi trenutak da izvučemo pozitivan rezultat i da odemo na odmor zadovoljni. Njihova najveća snaga je u tom veznom redu Pavlović, Tumbasević i Pejović, ukoliko njih zaustavimo, verujem da neće biti problema“, kaže Ivić.

Nakon gostovanja u Lučanima, sledi dvonedeljna pauza u superligaškom takmičenju, a prvenstvo se nastavlja 15. septembra kada u Šabac dolazi ekipa Zemuna.

pr Ana Acan

VestiTurniri
Mačvina škola fudbala