Novajlije u redovima šabačke Mačve09.01.2018.18:24

U dresu šabačke Mačve u nastavku superligaške sezone biće povratnik Stefan Milosavljević, a taboru crveno-crnih pridružiće se i mladi Nikola Žakula.

Stefan Milosavljević je fudbalsku karijeru otpočeo u kruševačkom Napretku, odakle nakon dve godine prelazi u Mladost iz Lučana. Igrao je za mađarski Putnok, kruševački Borac Bivolje, a u dresu Mačve bio je 2017.godine. Ofanzivni napadač potom odlazi u Zemun, pa ponovo u ekipu Mladosti odakle se seli u Makedoniju. Kao povratnik u redove crveno-crnih, Milosavljević ovoga puta dolazi iz makedonskog Sileksa.

Nikola Žakula kao najbolji prvotimac ČSK Pivare iz Čelareva prošle godine prelazi u Radnik iz Surdulice, a od sada će nositi dres šabačkog superligaša.

Aleksandar Đoković je prošao Partizanovu fudbalsku školu, a od domaćih klubova u dosadašnjoj karijeri nosio je dres Napretka, Mladosti, Teleoptika i Bežanije. Aleksandar ima i inostranu karijeru, u Izraelu je nastupao za Hapoel Ramata i Lagalaksiju. U šabačku Mačvu dolazi iz kluba Banants iz Jermenije.

Australijanac, Endrju Marveđo (26) novi igrač šabačke Mačve, u dosadašnjoj karijeri nosio je dresove sledećih klubova – australijskog Adelaide City, holandskih Telstar i Fortuna Sittard, kao i nemačkih Štrausberg, Hildeshajm I Nojšrlajc. Marveđo u Mačvu dolazi iz FK Zemun.

Novajlije u dresu Mačve su i mladi Nikola Ilić i Mladen Lukić. U Šabac dolaze iz FK „Proleter“, a prošli su školu Brodarca. Ova dva momka bili su nosioci igre omladinskog tima Brodarca koji je osvojio prvo mesto u Beogradskoj ligi i plasirao se u Kvalitetnu ligu Srbije. Reč je o vezistima, rođeni 1995.godine i obojica imaju određeni reprezentativni staž u selekciji Srbije.

VestiTurniri
Mačvina škola fudbala