Kadeti Mačve sa korisnicima Ustanove za decu i mlade sa smetnjama u razvoju10.04.2018.14:35

Tradicionalno u prvoj nedelji oktobra u Srbiji se brojnim aktivnostima različitih institucija, ustanova I udruženja obeležava manifestacija “Dečja nedelja”, a ove godine pod sloganom "Moje je pravo da živim srećno i zdravo odrastanje bez nasilja". Programu obeležavanja priključio se i Fudbalski klub “Mačva” i to kadetska selekcija, koja je ovim povodom boravila u Ustanovi za decu i mlade sa smetnjama u razvoju u Šapcu.

Direktorka šabačkog Centra za socijalni rad, Jelena Milošević izrazila je zadovoljstvo što je obeležavanje Dečje nedelje započelo upravo sa kadetima FK Mačva.

“Sport je izuzetno bitan u radu sa decom koja imaju smetnje u razvoju, jer doprinosi njihovoj većoj integraciji, osnažuje ih, čime postaju I ravnopravni deo društvene zajednice”, rekla je Miloševićeva.

Koordinator Omladinske škole FK Mačva, Nikola Jelikić istakao je da kao društveno odgovorna organizacija FK Mačva aktivno učestvuje u brojnim događajima koje organizuju različite institucije, ustanove, organizacije I udruženja, među kojima su i brojne humanitarne akcije.

“Drago nam je što obeležavamo Dečju nedelju na ovakav način kroz druženje sa našim mladim sugrađanima. Mačva kao jedna ozbiljna sportska organizacija I koja je noseća u oblasti sporta u našem gradu ima obavezu da svojim prisustvom uveliča ovakav jedan događaj. Danas pričamo o sportu sa našim drugarima iz ove Ustanove i odigraćemo jednu utakmicu”, kaže Jelikić.

Dečja nedelja se tradicionalno obeležava u cilju skretanja pažnje javnosti na decu i mlade, na potrebe i prava dece i mladih u porodici, društvu i lokalnoj zajednici, na njihova prava da odrastaju u što boljim uslovima, na jednake šanse za razvoj i ostvarenje svih svojih potencijala.

pr Ana Acan

VestiTurniri
Mačvina škola fudbala