Mačva u nedelju dočekuje Radnik iz Surdulice12.07.2018.14:37

Utakmica 20. kola Super lige Srbije, poslednja je na domaćem terenu koju će Mačva u ovom delu prvenstva odigrati sa ekipom Radnika iz Surdulice. Meč je zakazan za nedelju, 09. decembar sa početkom u 13 sati.

Prethodno postignuti dobri rezultati Šapčanima su podstrek da i u ovom susretu pokažu borbenost, agresivnost i kvalitetnu partiju, kako bi pred svojom brojnom publikom upisali još novih važnih bodova i na najlepši način zatvorili kapije stadiona Mačve, pred dvomesečnu takmičarsku pauzu.

Na konferenciji za novinare u najavi kola, šef struke šabačke Mačve, Darko Tešović istakao je da ga veoma raduje motiv koji vidi kod igrača da poslednje kolo na domaćem terenu završe pobedom.

„Naš stav se ne menja, sve utakmice od kada sam ovde u Mačvi, pa i ovaj meč koji ćemo odigrati u nedelju su po istom principu. Mi hožemo i želimo da pobedimo te utakmice, neke smo uspeli, neke ne, jer i ne zavisi uvek od nas, nego i od protivnika. Ekipu Radnika dosta dobro poznajemo, a mene veoma raduje što su moji momci napravili odličan rezultat protiv Čukaričkog, potom dobar protiv Vojvodine, mada i sada ne mogu da se otmem mišlju da smo mogli i više da uradimo u Novom Sadu. U ovu utakmicu ulazimo sa mnogo motiva, najbitniji je taj sportski jer igramo pred našom publikom sa kojom se nećemo videti do proleća, vremenski uslovi će biti dobri, tako da bi bio red da ostavimo dobar utisak i da se sa pobedom od njih oprostimo. Momci su svesni značaja ove utakmice, jer nam donosi i jednu mirnoću u svemu što sledi. Imamo samo jedan kadrovski problem zbog Ristivojevića koji je zadobio, sreća ne preterano ozbiljnu, povredu u susretu sa Vojvodinom, tako da ulazimo u utakmicu vrlo motivisani i jaki sa jasnim ciljem da je rešimo u našu korist“, naveo je Tešović.

Čuvar mreže crveno-crnih, Dušan Puletić veruje u svoju ekipu da će poneseni podrškom brojne publike i u ovom susretu izboriti pozitivan rezultat.

„Ekipa Radnika je sigurno jedna takmičarska ekipa, koja zna da igra na rezultat, koja ima jasan cilj na terenu i siguran sam da ni mi nećemo ostati dužni šabačkoj publici. Daćemo sve od sebe da upišemo nova tri boda i kao što sam bezbroj puta do sada rekao, kada smo mi pravi na terenu protiv koga god da igramo, pobeda se ne dovodi u pitanje, nadam se da će tako biti i ovoga puta“, kaže Puletić.

Strelac izjednačujućeg pogotka na gostovanju u Novom Sadu, Nenad Jovanović kaže da ishod nedeljnog meča najviše zavisi od pristupa igri domaćina.

„Ja sam do sada sa ekipom Radnika odigrao četiri-pet utakmica i protiv njih imam pozitivan skor. Od tri utakmice u Super ligi, tri sam pobedio tako da mislim da će ova četvrta biti u moju korist. Radnik dobro poznajemo, kvalitetna su ekipa, ali pošto mi igramo na našem terenu, oni se ništa ne pitaju, tako da mislim da je sve do nas. Pozivam ovom prilikom sve navijače da nas podrže u što većem broju i da se oprostimo do proleća na pravi način“, poručio je Jovanović.
Blagajne na stadionu Mačve u nedelju sa radom počinju od 11 sati, kada se otvaraju i kapije stadiona.

pr Ana Acan

VestiTurniri
Mačvina škola fudbala