Mačva sutra gostuje Partizanu12.13.2018.12:40

Poslednju utakmicu u ovom delu prvenstva, šabačka Mačva će odigrati sutra kada u okviru 21.kola gostuje ekipi Partizana. Utakmica počinje u 18 časova, a direktan prenos je obezbeđen na Televiziji Arena sport.

Na konferenciji za novinare šef struke Šapčana, Darko Tešović koji je u od devete godine života proveo u Partizanu, kaže da zbog sutrašnjeg meča ima prijatan osećaj i bez obzira što je Partizan u srcu, postoji profesionalni pristup i želja da se Partizan pobedi.

„Moja superligaška karijera u Mačvi je počela utakmicom sa aktuelnim šampionom Crvenom zvezdom, a ova polusezona se završava sa Partizanom, što je za mene jedan lep detalj, gde nikada ne znate šta vas čeka. Nismo znali ni u prvoj utakmici, a ne znamo ni sutra šta da očekujemo, jer kakve god priče da se pričaju da Partizan ima slab ritam, da ne igra dobro, Partizan je uvek Partizan i ne možete nikada da pričate za taj klub da je slaba ekipa. Svi igrači imaju svoj kvalitet i velika doza opreza prema ovom klubu i prema svim tim pričama. Što se nas tiče, za igrače ovo su najlepše utakmice. Znam vrlo dobro šta igrači Partizana ne vole i to ću preneti mojim momcima i način na koji treba da igraju. U ovakvim utakmicama morate da pokažete motiv, da budete skoncentrisani na svaki detalj jer se svaki kažnjava. Partizan iz vas izvlači nešto što vas tera u grešku. U utakmicu moramo ući mirno, teren će biti dobar i očekujemo jedan lep ambijent u kojem ćemo pokušati da igramo onako kako mi znamo – borbeno, jako, čvrsto. Ja bih naravno voleo da pobedimo Partizan, idemo tamo da igramo, kao što nigde nikada i nećemo otići da bi izgubili. Jesmo desetkovani, igraćemo bez šest standardnih igrača koji su nam vrlo bitni, ali imamo igrače koji su perspektiva Mačve i koji će sigurno pokazati da to zaista jesu. Povređeni su Ristivojević i Đoković, dok kartone imaju Jovanović, Gavrić, Obrovac i Adamović“, naveo je Tešović.

Prvotimac Stefan Milosavljević kaže da je spreman u odstustvu standardnih igrača da preuzme odgovornost i da sa saigračima zajednički izbore povoljan rezultat.

„Sutrašnja utakmica biće zanimljiva, više opuštenija za nas nego za Partizan koji sigiurno želi da upiše nova tri boda pred svojim navijačima. Mi smo sa manjim kadrovskim problemima, očekujem da preuzmem odgovornost i spreman sam za to, ali i siguran sam da ko god da izađe na teren, mislim da će dati sve od sebe u borbi za povoljan rezultat.“

Iako sa manjom minutažom, Aleksandar Stevanović veruje da će u sutrašnjem meču opravdati poverenje kluba.

„Želja svih momaka je da sutra pokažemo i Partizanu i svima u našem klubu, da mogu da računaju na sve nas u borbi da se ispuni zajednički cilj, plasman medju prvih osam ekipa na tabeli i play-off. Ne igra dosta igrača, ali i svi ostali momci sutra će dati svoj maksimum kako bi pokazali da s razlogom da pripadaju Mačvi“, kaže Stevanović.

pr Ana Acan

VestiTurniri
Mačvina škola fudbala