Pobeda na prolećnoj premijeri!03.18.2012.19:25

Nakon opsežnih priprema i zimske pauze danas je na stadionu u Pocerskoj 1 igrala crveno-crna ekipa. Fudbaleri Mačve, po ko zna koji put ove sezone (ubog oporavka od povrede i parnih kartona) u meč nisu ušli sa svim raspoloživim igračima. Ipak, da je najbolji onaj tim koji šef stručnog štaba Mačve Jane Gavalovski izabere danas su mogli da se uvere svi prisutni na tribinama stadiona koji će uskoro dobiti novi izgled. Očekivalo se da će trener ekipe Fk Sloboda Čačak na terenu postaviti jak odbrambeni bedem ispred svog golmana ali je i pored zgusnute odbrane simpatičnih gostiju Mačvina "mašina" pronalazila put do mreže. Kako to obično u fudbalu i biva, posle nekoliko šansi i pritiska koji su nametnuli šabački "Urugvajci" loptu u mrežu sopstvenim snagama ubacili su igrači Slobode. Nakon tog momenta u 34. minutu dvostruki strelac na današnjoj utakmici napadač Veljko Vuković potrudio se da Mačva na odmor ode sa dva gola prednosti, (2:0, 37. minut). Vredno pomena što se tiče događaja u prvom poluvremenu jeste i odbrana sve sigurnijeg golmana Mačve mladog Miloša Stepandića koji je intervencijom i usmeravanjem lopte u korner sprečio goste da prirede iznenađenje. Prelepa akcija viđena je pri kraju prvih 45 minuta kada je Filip Pejović efektno šutirao ali je mesto gde se sastavljaju stativa i prečka sprečilo pogodak. Drugo poluvreme donelo je zanimljivu igru a najzanimljiviji trenutak dogodio se kada je Veljko Vukovič loptu bukvalno "oteo" iz nogu golmana gostujuće ekipe i nesmetano je sproveo u mrežu za konačnih 3:0. Da su koncentraciju podigli na najviši stepen, mladi napadači Gemović i Dragićević mogli su pogodcima začiniti današnjih 90. minuta. Ipak, i danas se videlo da se radi o mladim i izuzetno talentovanim igračima na koje Mačva može da računa u bliskoj budućnosti. Nakon isteka vremena predviđenog za igru sudija je zviždukom označio kraj i a fudbaleri Mačve su na konto kluba dodali još 3 boda.
"Ovo je prva u nizu derbi utakmica koje nas očekuju u narednom periodu, govorim u množini zbog toga što mislim da će svaka naredna biti pravi ispit za sve nas u klubu. Mi smo maksimalno spremni i motivisani da pružimo sve ono što se od nas očekuje kako bi se plasirali na poziciju koja nam otvara vrata Prve lige Srbije. U ime Uprave i igrača zahvaljujem se šabačkoj publici koja je danas došla da nas podrži i naravno pohvala našim Šanerima koji nam daju dodatnu energiju." - rekao je posle utakmice šef struke Fk Mačva Jane Gavalovski

16. kolo Srpska liga Zapad
Fk Mačva - Fk Sloboda 3:0 (2:0)
Autogol igrača Slobode, strelac za Mačvu Veljko Vuković (dva gola)
Fk Mačva je danas nastupila sledećem sastavu: Stepandić, Pejović, Ristivojević, Radovanović, Zarić, Đukanović, Milisavljević (Dragićević), Samurović, Vasić (Milutinović), Vukmir, Vuković (Gemović)


Najava:
17. kolo Srpske lige Zapad
Smederevska Palanka
GFK JASENICA 1911 - FK MAČVA
24.03.2012.
Početak u 14.30h

VestiTurniri
Mačvina škola fudbala