Prijem gradonačelnika za kadetsku selekciju FK „Mačva“ povodom osvojene titule i plasmana u Kvalitetnu ligu Srbije
Prijem gradonačelnika za kadetsku selekciju FK „Mačva“ povodom osvojene titule



Kadetska selekcija FK ,,Mačva" osvojila je prvo mesto u ligi Fudbalskog saveza regiona zapadne Srbije i ostvarila plasman u Kvalitetnu ligu Srbije.

Sportski direktor FK „Mačva“ Miloš Adamović naglašava da je cilj kluba da u narednom periodu prvi tim bude sačinjen od igrača stastalih u mlađim kategorijama kluba.

-Mislim da je Dejan Dejan Sarić odlično pripremio momke. Godinu dana su vredno radili kako bi postigli ovaj uspeh. Trudićemo se da naš pogon budu omladinski igrači, jer verujemo da je to nešto prirodno. Vukota Isakovski i Vladimir Rakić su priključeni prvom timu, što je za njih jedna vrsta nagrade za trud i pokazano na terenu.


Kadeti su u 30 odigranih utakmica zabeležili 26 pobeda, 2 nerešena ishoda i 2 poraza i sa 80 bodova našli se na čelnoj poziciji tabele. Ukupno su dali 110 golova, primili 21, i imaju najbolju gol razliku (+ 89).


Najbolji strelac ekipe i celokupne lige je igrač Mačve, Vukota Isakovski, koji je postigao 35 pogodaka za svoj tim.

-Borili smo se tokom lige konstanto i davali sve od sebe da bi postigli što bolji rezultat. Bilo je teških trenutaka, ali samo kao tim uspeli da sve prevaziđemo. Mislim da je to veoma važno za sve. Rad sa prvim timom će mi mnogo značiti – dodao je Isakovski.


Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić u Gradskoj kući priredio je prijem za mlade fudbalere Mačve. Kako je istakao gradonačelnik tokom razgovora sa stručnim štabom i igračima, Grad Šabac ulaže u sport.


-Siguran sam da dobar i kvalitetan rad sa mlađim kategorijama FK „Mačva“ jeste investicija za budućnost. Ovo je doličan način kako jedan klub sa tradicijom dužom od jednog veka brine o sportskim rezultatima. Grad vrednuje sve uspehe naših sportita, jer sam uveren da će mnogi od njih biti vrhunski sportisti kao čuvena trojka koja nas trenutno predstavlja na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj – rekao je Pajić.

M.Ž.B.
Glas Podrinja


Zahvaljijemo se medijima i Gradonačelniku Šapca dr Aleksandaru Pajiću što prepoznaju i prate naš uspeh! Šabac je grad sporta a FK Mačva fudbalsko srce grada.

Mačva se voli srcem!


#fkmacva_os #omladinskaskolafudbala #sabac #kvalitetnaligasrbije