Fudbaleri Mačve otpočeli su pripremni period za novu prvoligašku sezonu
Fudbaleri Mačve otpočeli su pripremni period za novu prvoligašku sezonu . Na poziv šefa stručnog štaba Nemanje Glušice odazvalo se 20 igrača i tri golmana.


Na sastanku koji je prethodio prvom treningu obratio se predsednik Filip Pejović. Istakao je da se u fudbalu do željenih rezultata dolazi kontinuranim radom, disciplinom u ispunjavanju zadataka i posvećenošću kolektivnom uspehu.

Filip Pejović, predsednik FK Mačva



- Stanje u klubu je redovno i stabilno. Nameravamo da u novo prvenstvo uđemo sa moćnom i konkurentnom ekipom, dovoljno jakom i kvalitetnom da odigra zapaženu ulogu u Prvoj ligi. S obzirom da su nas napustila nekolicina dosadašnjih prvotimaca to moramo nadokanditi kvalitetnim novajlijama. Nigde ne žurimo, u toku su pregovori sa nekolicinom igrača koji bi trebalo da zadovolje naše potrebe. Bićemo srećni ako posao oko kompletiranja ekipe završimo do 12. jula kad se selimo na Zlatibor. Do tada ćemo trenirati kod kuće, a šestog jula treba da odigramo prvu kontrolnu utakmicu protiv OFK Vršca u Šapcu - rekao je predsednik Pejović.

Stručni štab na čelu sa Nemanjom Glušicom predstavio je plan i program priprema koji će biti sproveden u Šapcu i na Zlatiboru.
Nemanja Glušica, šef stručnog štaba FK Mačva


“Počinjemo sa treninzima, a ovih dana očekujemo i kompletiranje ekipe, jer je par igrača još uvek opravdano odsutno. U toku ove nedelje očekujemo i dolazak nekoliko novih igrača. U Šapcu ćemo trenirati do 12. jula, a zatim će baza kluba biti na Zlatiboru. Sve do 21. jula momci će vredno trenirati, a zakazali smo I šest prijateljskih susreta.


Zahvaljujući kvalitetnom radu i prolećnom učinku debitant Nemanja Glušica i dalje će biti šef stručnog štaba Mačve. Asistiraće mu Ivan Obrovac i Dragoslav Kostić, koji će ujedno voditi i kadetsku ekipu u kvalitetnoj ligi Srbije. Trener golmana i dalje će biti Marko Petrović, a umesto Mladena Mićanovića koji se preselio u Dubai, uloga kondicionog trenera poverena je Ivanu Pantiću.



Mačvu su napustili golman Matija Gočmanac, zatim Pavle Radunović, Petar Ristić, Luka Pejović, Vlada Mijajilović i Marko Jevtić.

Za sada je iz Radničkog iz Zrenjanina došao Luka Nikolić, a sa pozajmice se vratio Nemanja Panić, kao i Uroš Kilibarda koji dolazi iz OFK Vršac. Prvom timu su priključeni talenotvani kadeti Vladimir Rakić i Vukota Isakovski.


GENERALNKA PROTIV SLOVENA

Što se pripremnih mečeva tiče. u Šapcu će prvo gostovati ekipa OFK Vršca, a na Zlatiboru su zakazane utakmice protiv Radničkog (SM), Petrovca i Javora, dok je generalka predviđena za 27. jul protiv komšija iz rumskog Slovena.

S.P.