Omladinska škola FK Mačva u novom ruhu i sjaju

Nakon tri meseca rada na rekonstrukciji, prostorije Omladinske Škole fudbala FK Mačva, startovale su sa radom kada i mlađe selekcije sa pripremama. Nove svlačionice, kupatila, toaleti, kao i prostor za trenere i sudije sada ispunjavaju najviše standarde takmičenja. Uprava kluba je učinila sve da početak priprema mladih fudbalera bude u novom ambijentu.



Filip Pejović, predsednik FK Mačva ne krije zadovoljstvo dosada urađenim za naše mlade nade fudbala.
“Urađeno je 5 svlačionica, kompletna kuptila, toaleti, tako da će u budućnosti naša deca imati odlične uslove za trening a treneri uslove za kvalitetan rad sa decom. Ove prostorije su značajne jer sa njima ispunjavamo sve najviše kriterijume Fudbalskog saveza Srbije za takmičenja koje oni zahtevaju. Naši kadeti sada igraju u Kvalitetnoj ligi Srbije i sada će uz ispunjene sve uslove, bez ikakvih problema moći da nastupaju u eliti”, poručuje Pejović.
Filip Pejović, predsednik FK Mačva

Stručni kadar Omladinske škole FK Mačva ostaje nepromenjen sa malim izmenama trenera po selekcijama, dodaje Pejović.


“Omladinsku selekciju će u novoj sezoni predvoditi Dejan Sarić, kadetsku selekciju će predvoditi Dragoslav Kostić Kole, pionirsku selekciju predvodi Bogosav Matić, te su to najznačajnije promene”, kazao je Pejović.
Uprava kluba je donela još jednu značajnu odluku a to je da će članarina za sve igrače omladinske selekcije biti ukinuta, te naši omladinci od 1. Jula treniraju besplatno.


Pored novih prostorija Omladinske škole, postavljeni su i novi reflektori na terenu sa veštačkom travom, što će takođe olakšati rad za oko tri stotine dečaka koji treniraju u FK Mačva. Dalji planovi su vezani za reparaciju terena sa veštačkom travom, navodi Igor Ristivojević, direktor Omladinske škole FK Mačva.

“Novi reflektori su zaista značajni svakoj selekciji , kako bi mogli da treniraju u večernjim terminima, pogotovo tokom leta, kada su dnevne temperature veoma visoke. Ostalo je da se uradi reparacija terena sa veštačkom travom, težimo da to uradimo čim se ukaže mogućnost, poručuje Ristivojević.



Neizostavna podrška grada Šapca, Gradske Uprave, prijatelja kluba i sponzora, urodila je plodom, kvalitet naših selekcija je prepoznat i stvoreni su najbolji uslovi za njihov dalji napredak, poruka je čelnih ljudi FK Mačva.




Zahvaljujemo se sponzorima kluba Keramičke pločice - Zorka keramika , ZORKA OPEKA , Tilezza , Dekor Lux , kompaniji Silla i mnogim drugim...


Zahvaljujemo se i na medijskoj podršci lokalnim medijia.

As sport
Tanja Ilic
Televizija "As" Šabac
Konstantin Lukić
Glas Podrinja
Šabac 24/7
Vodim te kroz Šabac

Foto: Filip Savić