Uspeh Mačvinih dečaka na međunarodnim i turnirima u Srbiji
Međunarodni turnir Memorijal "Duško Ožegović 2018"

Na 13. po redu međunarodnom memorijalu "Duško Ožegović" u Banjaluci, naši pioniri u konkurenciji klubova Osjek, Olimpija, Borac, Hlinsko Češka, Rudar, Krupa i domaće ekipe FK "Naprjed" zasluženo su zauzeli treće mesto. Pobeđena je ekipa Borca iz Banjaluke, kao i ekipa FC "Hlinsko", a u jednoj izjednačenoj utakmici Mačva je izgubila od NK "Olimpija" iz Ljubljane.

"Nosimo izuzetne utiske o Banjaluci, domaćinima koji su se na svakom koraku brinuli da nam ništa ne nedostaje, kao i o deci iz drugih ekipa. Da smo i mi ostavili snažan utisak i u igri ali i u ponašanju govori podatak da smo pozvani da i sledeće godine budemo učesnici. Velika zahvalnost Čedi Ševariki koji nas je ugostio kao pravi domaćin i organizator", kaže coordinator Omladinske škole Mačve, Nikola Jelikić.

Inače, Mačvine mlade nade, dečaci godišta 2012. prvi su put odigrali utakmicu na prestižnom turniru prošle nedelje u Novom Sadu "Trofej Profesor Bolesnikov" i osvojili treće mesto. Koordinator Omladinske škole FK "Mačva" Nikola Jelikić kaže da su dečaci odigrali sjajno i pobrali simpatije svih gledalaca, jer su igrali vrlo atraktivno i sa puno golova. "Samo malo sreće je falilo da budu prvi, ali su sigurno bili najjača ekipa na turniru. Za Necu, Stefe, Lakija, Tea i ostale tek će se čuti jer njihovo vreme tek dolazi", ponosno ističe Jelikić.

Na prvom "Fenix kup" turniru u organizaciji Sportskog centra i FK "Fenix" u Šapcu, Mačvini dečaci 2009. godište, osvojili su treće mesto nakon pobede od 2:1 protiv vršnjaka FK "Gučevo" Banja Koviljača. Podsećamo da su pre dva dana drugo mesto na ovom turniru osvojili Mačvini dečaci 2010.godište, a naš igrač Aleksa Živanović proglašen je za najboljeg igrača turnira. Treneri Dragoslav Kostić, Vojislav Vasić i Nikola Jelikić izražavaju zahvalnost domićinu na dobroj organizaciji turnira, a mladim nadama FK "Mačva" žele još uspešnije rezultate na narednim turnirima.

pr Ana Acan