Mačvina druga trojka sa gostovanja
Šabačka Mačva sa još jednog teškog gostovanja u Šabac donosi važna tri boda. U Lučanima, u okviru 07.kola Super lige Srbije, ekipa Mladosti poražena je rezultatom 1:2 (1:1). Golove za Mačvu postigli su Nenad Gavrić u 19. i Ivan Obrovac u 80.minutu, dok se u ekipi Mladosti u listu strelaca upisao Aleksandar Pejović pogotkom sa bele tačke u 27.minutu.

U prvom delu igre, fudbaleri Mačve uspešno su odolevali pritiscima domaće Mladosti, a čuvar mreže Šapčana, Dušan Puletić ponovo je bio na visini zadatka. Svoju šansu uspešno koristi Gavrić u 19.minutu, a ubrzo potom Aleksandar Pejović izjednačava rezultat uspešnim izvođenjem penala, dosuđenim zbog prekršaja koji je u kaznenom prostoru napravio kapiten Mačve Filip Pejović nad Lazarom Jovanovićem. Drugo poluvreme obeležila je otvorena i borbena igra obe ekipe, ali u 81.minutu Mačva preko Ivana Obrovca postavlja konačan rezultat 1:2 i tako beleži drugu pobedu u gostima od starta prvenstva, a ekipi Mladosti prvi poraz u proteklih sedam kola.

Šef struke šabačke Mačve Dragan Aničić zadovoljan je prikazanom igrom svojih momaka, a ovu pobedu čini još većom činjenica da će u Lučanima retko koja ekipa uspeti da uzme bodove.

"Mačva igra protiv jakih ili jačih protivnika, sigurno je da su ovo velika tri boda za nas. Mogli ste da vidite jednu dobru utakmicu, gde je Mladost diktirala tempo, imala šanse, kao i mi, a pobeda je došla zahvaljujući disciplini i borbenosti. Svaka čast igračima Mladosti na fer i korektnoj igri, a posebno svaka čast mojim momcima jer ovde će retko ko uzeti bodove", rekao je Aničić.

Mladost: Rosić (g), Milošević, Sinđić, Pejović (Dimić od 75.min), Odita, Radivojević, Andrić, Tumbasević, Jovanović (Golubović od 87.min), L. Jovanović i Pavlović (Markoski od 82.min). Žuti kartoni: Odita 49, P. Jovanović 72, Sinđić 77.

Mačva: Puletić (g), Pejović (k), Ivić, Jovanović, Marić, Obrovac (Jevtić od 90.min), Gavrić, Šušnjar (Marković od 90.min), Ristivojević, Gemović (Babić od 90.min) i Lazarević. Žuti kartoni: Jovanović 88. i Puletić 90.min.

Šapčani nakon ovog susreta na dvonedeljnu pauzu u prvenstvu odlaze kao šestoplasirana ekipa sa osvojenih 10 bodova, a u okviru narednog, 08.kola fudbaleri Mačve će na svom terenu dočekati ekipu Zemuna.

pr Ana Acan