Mačva završila takmičenje u Kupu
Fudbaleri Mačve i pored velike želje da ponove prošlogodišnji uspeh i ponovo zaigraju u polufinalu državnog Kupa, ipak nisu uspeli u tome. Šabački superligaš zaustavljen je u osmini finala na gostovanju ekipi Spartaka i pored evidentno dobre igre na terenu. Sportska sreća je bila na strani domaćeg Spartaka. Jedini gol na utakmici postigao je Stefan Denković u 57. minutu.

Pomoćni trener Mačve, Dragoslav Kostić kaže da su momci danas pokazali odličnu igru, ali je ponovo jedan trenutak nepažnje odveo u poraz.

"Sigurno najbolje odigrana utakmica od početka nove sezone, kontrola igre svih 90 minuta, u prvom poluvremenu četiri stopostotne šanse, Gigić dva puta u prečku, Milosavljević i Gavrić... U drugom poluvremenu smo nastavili sa dobrom igrom i opet iz jednog jedinog ubacivanja lopte u 16 metara, primamo gol. Nastavili smo da igramo dobro i stvorili jos 3-4 sjajne šanse - Gavrić, Gigić, Šušnjar,... Na osnovu svega što su danas pokazali na terenu, ne mogu ništa da zamerim našim momcima, videla se želja i borba, ali jednostavno sportska sreća nije bila na našoj strani", kaže Kostić.

Pored brojnih šansi i apsolutne dominacije Šapčana na terenu, Kostić smatra da bi bilo pravedno da je dosuđen bar jedan kazneni udarac od dve sporne situacije pred golom domaće ekipe.

Spartak: Lučić, Dunđerski, Kerkez, Ćalasan, Milošević (Glavčić od 90.min), Chow Alexander, Marčić (Shimura od 61.min), Vukčević, Obradović, Rakić, Denković (Čečarić od 64.min).

Mačva: Puletić, Pejović, Tošić, Ivić (Jeremić od 86.min). Jovanović, Ristivojević, Milosavljević, Obrovac (Žakula od 43.min), Gigić, Gavrić, Đoković (Šušnjar od 77.min).

Šapčane već u nedelju očekuje težak susret u nastavku superligaškog prvenstva, kada dočekuju ekipu Crvene zvezde, a potom u sredu i gostovanje ekipi Radničkog u Nišu.

pr Ana Acan