Mačva poražena od Crvene zvezde
Fudbaleri Crvene zvezde na gostovanju u Šapcu u okviru 13.kola Super lige Srbije ostvarili su pobedu rezultatom 0:2 (0:1) golovima Pavkova u 38. i Jovančića u 60.minutu.

Pred punim stadionom u Šapcu, Crvena zvezda u prvih 30 minuta nije uspela da probije odbranu Mačve, a u večerašnjem susretu golu crveno-belih prvi je zapretio Gavrić u 06.minutu. Situacija na terenu se menja nakon centaršuta Veljka Simića, gde kao najviši u skoku Milan Pavkov glavom postiže pogodak u 38.minutu. U drugom poluvremenu igralo se otvoreno na obe strane, beleže se dobre odbrane Puletića, kojeg je ipak savladao Jovančić tako što je poslao loptu pod prečku u 60.minutu.

Na konferenciji za novinare, šef stručnog štaba crveno-belih, Vladan Milojević je istakao da su u pripremi ove utakmice želeli da izbegnu ono što se desilo prošle godine, kada je Mačva eliminisala Crvenu zvezdu iz Kup takmičenja.

"Utakmica je bila zanimljiva, dinamična, mi u pripremi ove utakmice želeli smo da izbegnemo ono što nam se desilo prošle godine, kada smo ispali iz Kupa, kada je Mačva tu utakmicu odigrala egal sa nama i posle samo tri dana smo opet u Šapcu odigrali jednu tešku utakmicu u kojoj smo bukvalno pred kraj došli do tri boda. Kao što sam rekao u najavi ovog meča, Šabac je jedan fenomenalan domaćin što se toga tiče, domaćinski teren, igrači igraju sa dosta strasti i žara, iskusna ekipa, tako da smo znali da će biti teško. Mislim da smo se dobro pripremili i da smo zasluženo pobedili i idemo dalje, nemamo puno vremena, već u sredu nas očekuje naredna utakmica. Gospodinu Tešoviću, mom kumu želim sve najbolje u nastavku, sigurno za ovo kratko vreme nije uspeo baš toliko njegovih stvari da implementira u igri Mačve i to je u ovom trenutku na našu sreću, jer sigurno da je imao malo više vremena, ko zna šta bi moglo da nas iznenadi. U svakom slučaju, videlo se i danas da će Mačva sigurno igrati bolje i moram pohvaliti i Dragan Aničića koji je uradio dobar posao, a ovo je jako dobar izbor novog trenera, tako da Mačvi želim puno sreće u nastavku prvenstva", naveo je Milojević.

Šef struke Šapčana, Darko Tešović smatra da su fudbaleri Mačve previše respektovali protivnika zbog situacije u kojoj se Zvezda trenutno nalazi.

"Crvena zvezda je u jednom dobrom ritmu i raspoloženju, igra Ligu šampiona, ima veliki izbor igrača i mislim da je to bio glavni uzrok zašto igrači Mačve nisu pružili više. Međutim, nama Crvena zvezda ne sme da bude reper, mi smo večeras odigrali dobro, pokušali smo neke stvari da primenimo koje ćemo primenjivati sve više u nekim narednim utakmicama, gde ćemo sigurno biti konkurentniji i gde ćemo moći da igramo ravnopravno. Ja igračima stvarno nemam šta da zamerim, sem žutih kartona. To moramo da rešimo jer bespotrebno je dobijati kartone na priču sa sudijama i komunikaciju sa protivničkim igračima, ali to je ono što je ispred mene da sa njima rešavam. Naravno kao sportista ne mogu da dozvolim sebi da budem zadovoljan sa ovim, poraz uvek boli, ali ublažuje činjenica da je to Crvena zvezda i što mi već u sredu igramo još jednu vrlo važnu utakmicu sa Radničkim iz Niša. Nakon toga slede još bitnije utakmice za nas i sigurno ćemo biti još spremniji, kada dobijemoi vreme da ekipa prihvati sve ono što ja kao trener želim da sprovedem. Pojedinci još nisu ni svesni koliki potencijal imaju i pokušaćemo da izvučemo maksimum iz njih. Ovi momci vole Mačvu, to se zaista vidi i siguran sam da će biti još bolji. Crvenoj zvezdi želim uspeh u nastavku Lige šampiona i superligaškog prvenstva", rekao je Tešović.


Mačva: Puletić (g), Pejović (k), Jovanović, Ristivojević, Lazarević (od 59' Milosavljević), Ivić (od 78' Babić), Adamović (od 70' Gemović), Gigić, Gavrić, Tošić, Đoković. Žuti karotni: Ivić 32, Pejović 67. Crveni karton: Ristivojević u 90. min. (žuti 79. i 90.min)

Crvena zvezda: Borjan (g), Stojković, Degenek, Savić (k), Gobeljić, Jovančić, Krstičić (od 81' Čaušić), Ben, Ebesilio, Simić (od 77' Srnić), Pavkov (od 79' Stojiljković). Žuti kartoni: Savić 27. i Stojković 89.min.

U narednom, 14. kolu Super lige Srbije, šabačka Mačva gostuje ekipi Radničkog u Nišu.

pr Ana Acan