Šabačka Mačva sutra dočekuje Mladost
Utakmicama 22. kola, superligaški klubovi ovog vikenda nastavljaju fudbalsko prvenstvo. Šabačka Mačva sutra dočekuje ekipu Mladosti iz Lučana, a utakmica se igra od 14 časova. U nastavak crveno-crni kreću sa trenutnog desetog mesta na tabeli i ambicijima da u ovoj sezoni načine korak više i domognu se plejofa.

Na konferenciji za novinare u najavi kola, očekivanja od nastavka takmičenja i predstojećeg meča izneli su šef stručnog štaba, Darko Tešović i prvotimci.

"Nadam se da će ovo biti jedno dobro proleće za Mačvu. Ono što je bitno i vitalno za nas, jeste da smo mi spremni za utakmicu sa ekipom Mladosti. Oni su jedna vrlo iskusna i jedna od najstarijih ekipa u ligi po igračkom kadru. Igrali smo u prvom delu sa njima i pobedili, a ovo je sada jedna specifična utakmica za nas. Momci su prihvatili sve naše zahteve tokom pripremnog perioda i mogu reći da nemam nikakvu zebnju i problem od nastavka prvenstva. Svi su zdravi, imamo samo jedan problem sa kartonima Ivića, a sve ostalo su, što bi rekli treneri, slatke muke. Kada bih mogao sve igrače da stavim u postavu, ja bih to učinio jer su toliko dobro radili u prethodnom periodu", kaže Tešović.

Prvotimac Marko Mijailović je već mesec dana sa ekipom i kaže da se veoma brzo uklopio u novu sredinu, a sutrašnji meč je prilika da klub napravi korak ka zacrtanom cilju.

"Pred nama je teška utakmica jer je protivnik iskusan i čvrst. Mi smo na pripremama radili dobro i prihvatili sve zahteve trenera i spremali se za ovu utakmicu. Siguran sam da ćemo dati sve od sebe da dođemo do svog cilja i nadam se pobedom otpočnemo nastavak prvenstva", navodi Mijailović.

Napadač Dejan Babić veruje da će disciplinovanim pristupom igri od prvog do poslednjeg minuta i uz podršku sa tribina izboriti pozitivan rezultat.

"Mladost Lučani su jedna veoma ozbiljna ekipa sa veoma iskusnim igračima, ali i trenerom koji ih vodi i već nekoliko godina su u gornjem delu tabele. Očekujem sigurno jednu tvrdu i tešku utakmicu, ali i veliki broj navijača koji će nam biti podrška u borbi da bodovi ostanu u Šapcu", rekao je Babić.

Blagajne sa radom počinju sutra od 11 sati, kada se otvaraju i kapije stadiona Mačve.

pr Ana Acan